08-21_iso_platges01_webLes platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs superen les auditories mediambiental i de qualitat de la certificació integrada ISO 9001-14001.

Després de superar les auditories de l'entitat certificadora TÜV Rheinland, juntament amb la consultora Eurogesmed, les platges del Vendrell han obtingut la renovació de la ISO 14001.2004, que ja es va obtenir l'any passat, i la certificació per primera vegada de la ISO 9001:2008. Aquestes certificacions, reconegudes internacionalment, seran verificades amb auditories periòdiques de renovació sobre la gestió dels serveis i de les activitats desenvolupades a la zona de bany i a la sorra de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Els usuaris de les platges, tant els vendrellencs com els que hi tenen segona residència o els que les visiten puntualment per fer turisme, cada vegada són més exigents i demanen millors serveis. La qualitat i el respecte ambiental amb l'entorn són elements clau a l'hora d'escollir una destinació de vacances al litoral. Aquesta certificació integrada és una eina que ajudarà les platges del Vendrell a ser més competitives, ja que donen confiança als usuaris i les diferencien d'altres zones per tenir més nivell de qualitat en les instal·lacions i serveis, un entorn natural cuidat i seguretat.


En concret, la ISO 9001.2008 reconeix la neteja de la sorra i la qualitat de l'aigua, juntament amb els serveis de socorrisme i d'atenció a l'usuari. També assegura que els processos de la contractació administrativa i els serveis contractats (neteja, vigilància, socorrisme, abalisament i manteniment) s'estan duent a terme segons l'adjudicació corresponent.

D'altra banda, la ISO 14001 reconeix el compromís amb el respecte al medi ambient amb un model de gestió de desenvolupament sostenible i que, alhora, potencia un turisme responsable amb l'entorn del litoral. També té en compte la reducció de costos en estalvi d'energia, de combustibles i d'aigua potable, a més de la reducció de la generació de residus.

La regidora de Turisme, Àngels Turdiu, s'ha mostrat molt satisfeta del fet que les platges del Vendrell disposin d'aquest certificació integrada mediambiental i de qualitat en què s'ha estat treballant en els darrers anys i que ha de repercutir en una millora de la imatge del municipi.

Així mateix, la regidora confia que la renovació de la distinció mediambiental servirà per demostrar un any més que les tres platges del Vendrell tenen els mateixos nivells de qualitat, malgrat que la Bandera Blava no s'hagi concedit en els últims anys a la platja de Sant Salvador perquè l'organisme que les atorga considera que no és compatible amb el manteniment d'un aparcament a la zona de les Madrigueres.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell