08-05_Roel_DieltienswL'orgue del Vendrell, una de les joies culturals del patrimoni local, és protagonista d'un dels concerts del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC). El concert es farà aquest proper divendres, 9 d'agost, a les 22 h, a l'església del Vendrell i anirà a càrrec de l'organista Bart Naessens, que actuarà junt amb el violoncel·lista Roel Dieltiens. Conjuntament, oferiran un programa d'orgue i violoncel. Els compositors protagonistes seran D. Gabrielli i J. S. Bach, dels quals s'interpretaran les obres Sonata per a violoncel i orgue en sol major i Sonata per a violoncel i orgue en la major de D. Gabrielli; i el Concert per a violoncel i orgue en la major i la Sonata per a violoncel i orgue, de J. S. Bach. També interpretaran les obres Tiento XXIII por A la mi re, de J. B. Cabanilles; Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654, de J. S. Bach, i Preludium en mi menor, de N. Bruhns.

Bart Naessens (nascut el 1980), després d'estudiar al Conservatori de Bruges amb Chris Dubois, es va graduar com a mestre de música d'orgue al Lemmensinstitute de Leuven amb Luc Ponet. Després d'especialitzar-se a París en música simfònica francesa d'orgue, va fer els estudis de clavecí amb Kris Verhelst i de direcció d'orquestra amb Edmond Saveniers. En aquest moment, està fent un doctorat sobre "el claviorgue" a la Universitat de Lovaina. Des de 1999 és l'organista titular de l'església Sint-Gillis de Bruges. És professor d'orgue i clavicèmbal al Lemmensinstituut Leuven i a l'Acadèmia de música de Blankeberge. Des de l'any 2012 és el clavicembalista del Reial Conservatori de Brussel·les i del Lemmensinstituut.


El violoncel·lista belga Roel Dieltiens estudià amb André Messens (Anvers, Waterloo) i André Navarra (Detmold). Està considerat una autoritat en la interpretació tant moderna com barroca del violoncel. Ha actuat en ciutats com Londres, Nova York, París, Berlín, Moscou i Tòquio. Amb Ensemble Explorations, que Roel Dieltiens va fundar i dirigeix, també s'ha fet un nom per si mateix com a músic de cambra. Dieltiens ha gravat discs en una multitud d'estils, molts dels quals s'utilitzen com a referència interpretativa. Al maig de 2010 va ser editat el seu enregistrament de l'obra completa de les Suites de Bach per a violoncel. Roel Dieltiens és professor de violoncel a la Hochschule der Künste de Zuric i ha actuat en diferents edicions del Festival Internacional de Música Pau Casals, concretament els anys 1996, 2004, 2007 i 2011.©2019 Ajuntament del Vendrell