08-01_OllwL'1 d'agost va tenir lloc, al restaurant Casinet de la platja de Sant Salvador, una jornada dedicada a l'artista Antoni Ollé Pinell, organitzada per l'Ajuntament del Vendrell i l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès, el restaurant Casinet i l'Associació de Veïns del barri marítim de Sant Salvador.

L'acte, amb una gran afluència de públic, fou presidit per Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i va comptar amb la presència d'Àngels Turdiu, regidora de Turisme; Albert Solé, regidor de Cultura; Marta Mercader, gerent del Consell Comarcal del Baix Penedès, i Nati Castejón, directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

En primer lloc, va tenir lloc una conferència impartida per Esther Alsina, investigadora del departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, que va explicar l'obra de l'artista com a pintor, fotògraf i gravador a partir, principalment, de la documentació conservada a l'Arxiu Comarcal. Tot seguit, Nati Castejón, directora de l'Arxiu, va presentar la mostra fotogràfica dedicada a l'artista que té com objectiu donar a conèixer la figura d'Antoni Ollé a través d'una sèrie de fotografies que il·lustren el seu treball en totes les seves vessants artístiques, recordant especialment les imatges i els dibuixos que l'artista va fer de la platja de Sant Salvador. La mostra es podrà visitar fins al 15 de setembre.

La vinculació d'Antoni Ollé Pinell (Barcelona, 1897-1981) amb el Vendrell prové de les seves estades estivals a la casa que la família Ollé-Sanromà tenia a la platja de Sant Salvador. Des de l'any 2010, la documentació personal de l'artista es troba dipositada a l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, gràcies a la donació que Natàlia Elies Tremoleda va fer a l'Ajuntament del Vendrell. El 15 de juliol de 2006 l'Ajuntament del Vendrell li va dedicar una plaça, davant mateix de l'ermita de Sant Salvador.©2019 Ajuntament del Vendrell