07-23_Cobla_Maricel_1_webEl dissabte 27 de juliol, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, la Cobla Maricel oferirà un concert dirigida excepcionalment per a aquesta ocasió per Xavier Pagès.

D'aquesta manera, el Festival Internacional de Música Pau Casals continua oferint una temporada més la presència de la cobla, tenint en compte que aquesta formació té unes característiques úniques en el món de la música, amb uns instruments únics com són la tenora o el tible. La presència de la cobla al Festival sempre sorprèn el públic que ve de fora del nostre país, tant per la seva qualitat com per les seves sonoritats pròpies.

 

La Cobla Maricel és una jove formació musical sitgetana que inicià el seu camí el desembre del 2008 amb la voluntat d'enriquir i potenciar la sardana i la música de cobla, especialment a la comarca del Garraf, però també a tot el territori català. Aquesta cobla està especialitzada en audicions, ballades de sardanes, aplecs, concerts de música per a cobla, balls vuitcentistes i concursos de colles sardanistes. Així, el principal objectiu de la Cobla Maricel és fer arribar la música popular i tradicional catalana al màxim nombre de persones possible i amb la màxima qualitat.

Tot i el poc temps de recorregut, la Cobla Maricel ha actuat en escenaris com el Casal Català de Palma de Mallorca, el Gran Teatre del Liceu en l'homenatge a la cantant catalana Núria Feliu i la Sala Albéniz del Casal de Tiana amb motiu del vuitè concert del Dia de la Dona. A més, ha realitzat nombroses actuacions en diverses poblacions del Principat, com les organitzades per entitats tan conegudes com el Foment de la Sardana de Barcelona o l'Eixample de Barcelona, entre d'altres. També ha participat en aplecs com l'Aplec Internacional de Luxemburg, l'Aplec de Cornellà, l'Aplec de Sitges, l'Aplec de Montblanc i l'Aplec d'Igualada.

La formació té editats un treball discogràfic, un CD amb sardanes d'en Jordi Paulí, i una maqueta. Al llarg de la seva història, la Cobla Maricel ha estat sota la batuta de diversos mestres, com ara Jordi León, Jaume Vilà, David Puertas i Xavier Pagès. Actualment, la direcció musical de la cobla va a càrrec del prestigiós saxofonista, tenora i compositor Jordi Paulí.

El programa que presenta la Cobla Maricel porta per títol general Km O, ja que és l'anunci de la proximitat geogràfica al Vendrell dels compositors que integren el programa. Entre les obres de Carles Casals, Eduard Toldrà o Joaquím Serra, s'interpretarà la sardana Aires vendrellencs, de la vendrellenca Carlota Baldrís.



©2019 Ajuntament del Vendrell