Foto_1L'Ajuntament i la societat civil del Vendrell han unit esforços per tirar endavant, aquest estiu, un projecte per garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial, a tots aquells que per motius econòmics i familiars es troben en una situació de més vulnerabilitat.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, l'Ajuntament del Vendrell va detectar que hi havia un grup d'una vuitantena d'infants que durant l'estiu, sense la beca de menjador escolar, no tenien garantit almenys un àpat diari i van començar a pensar en una solució. Aquesta va sorgir d'un treball coordinat des de la Regidoria i la col•laboració activa de Càritas, Creu Roja, la Fundació Santa Teresa i la seva Escola d'Hostaleria, la Policlínica comarcal, una vintena de restaurants de la vila i un nombrós grup de voluntaris.

Gràcies a la iniciativa, aquests 80 d'infants podran participar, per diferents torns, i també becats, als Casals d'estiu, i després, quedar-s'hi a dinar. Cada dia s'elaboraran una quarantena de menús amb el següent procés: cada dia d'aquest mes de juliol, l'Escola d'Hostaleria prepararà vint àpats, i dos restaurants del Vendrell en prepararan vint més, deu cadascun. Com que a l'agost la Fundació Santa Teresa fa vacances, durant aquest mes serà la Policlínica comarcal qui elabori els vint menús diaris. Cap a la 1 del migdia, Creu Roja començarà el recorregut per recollir amb dues neveres isotèrmiques els quaranta menús. També recollirà una peça de fruita per a cada infant cedida per Casa Ametller i el pa al forn Tutusaus, que també col•labora en la iniciativa. Cap a 2/4 de 2 els menús arribaran al menjador de l'escola Àngel Guimerà, on es fan els Casals d'estiu, on es repartiran entre els infants, amb la col•laboració d'un grup de voluntaris.

Segons Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials, "l'objectiu és que cap nen del Vendrell se'n vagi a dormir sense tenir una bona alimentació i per això hem implicat la societat civil, per ajudar-los entre tots". També en aquest sentit ha parlat l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, qui ha manifestat que "la crisi ha posat al descobert moltes de les mancances de la nostra societat i les situacions injustes que es creen, i la cara més crua de la crisi la donen els nens i nenes que es queden sense menjar". Per això, ha afegit, "fa mesos que vam obrir una reflexió sobre el problema i la manera de solucionar-lo". Carnicer ha valorat positivament el fet que aquest projecte impliqui tres nivells de solidaritat: la d'entitats i empreses, la de persones voluntàries i la dels ciutadans en general.

Per aquest motiu, la iniciativa solidària de l'Ajuntament i la societat civil del Vendrell vol anar una mica més enllà, en previsió que al mes de setembre, quan comenci el nou curs escolar, els recursos de la Generalitat de Catalunya no permetran becar el menjador escolar de tots els nens i nenes que realment ho necessiten. Per això també s'ha posat en marxa una campanya solidària que, sota l'eslògan "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell", intenta implicar els ciutadans per tal que col·laborin en els dinars d'aquests infants més vulnerables. Concretament, s'han editat cent talonaris de cent números cadascun, que es vendran al preu d'un euro cadascun, i es distribuiran a través d'establiments comercials del Vendrell. Els números tenen la imatge d'una pinya de la colla local.


Per cada euro aportat, la persona que hi col·labori rebrà simbòlicament una butlleta, amb la qual entrarà en el sorteig d'uns dinars i sopars en restaurants de les platges del Vendrell que col•laboren en aquesta campanya i que es farà al setembre. També al setembre es farà un concert de final de campanya, la recaptació del qual també es destinarà a l'apadrinament de dinars escolars per al curs vinent.
El vicepresident dels Nens del Vendrell, Ruben Gaón, ha destacat que la colla està molt contenta de col•laborar amb aquesta campanya, i ha recordat que els Nens ja són un exemple "d'integració de gent de totes les races i les edats", i que amb aquesta campanya volen "posar un gra de sorra per fer pinya en favor de tots els nens del Vendrell".



©2019 Ajuntament del Vendrell