focs_artificiAmb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals, com ara les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Els consells de la Regidoria de Protecció Civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.


Els riscos a què pretén fer front aquesta campanya són dos:

1. Els accidents causats per la manipulació incorrecta de productes pirotècnics: els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla, a Catalunya, són bàsicament cremades, lesions als ulls i a l'oïda i amputacions.

2. L' increment potencial del risc de focs de vegetació per l'encesa de fogueres i també per la ignició que poden provocar els petards: els Bombers de la Generalitat fan prop d'un miler de sortides relacionades amb la revetlla de Sant Joan, entre les 20 h del dia 23 de juny i les 8 h de l'endemà. En gairebé tots els casos, es tracta de sufocar incendis, tant de vegetació com de mobiliari urbà, i fogueres mal apagades a tot el país. El telèfon únic d'emergències, 112, atén en aquesta mateixa franja horària gairebé deu mil trucades.

Document de la Regidoria de Protecció Civil

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell