Aquest divendres 14 de juny, a les vuit del vespre, el jardí del Museu Deu s'omplirà de música de la mà de la coral de l'escola Cumnor House de Croydon, al sud de Londres.

L'escola Cumnor House és ben coneguda pel seu departament de música, concerts, grups de cambra i simfònics. Els seus graduats més recents han estat becats per a estudis superiors a Tonbridge, Westminster, Whitgift, Trinity i the Purcell School of Music. Els nois de la coral tenen entre 7 i 13 anys i són escollits per audició d'entre els més de 280 estudiants de l'escola.

L'any 2005 contribuïren a batre un rècord Guinness de la cançó més llarga cantada simultàniament en una intervenció a l'Albert Hall amb d'altres cors a través d'Internet. Han col·laborat també amb l'escola de Canterbury i la de St. Paul, i amb compositors com John Rutter. En els darrers anys el cor ha fet diverses gires per França, Bèlgica, Espanya, Croàcia i Àustria, i han cantat en llocs tan emblemàtics com la catedral de Salzburg o el Monestir de Montserrat.

El seu director, Richard Sizer, de ben jove ja mostrava interès per la música i va iniciar estudis de violí i piano als 5 anys a Bedfordshire. Va ingressar al Royal College of Music amb 11 anys. Allà va treballar en diverses produccions, incloent un enregistrament amb Luciano Pavarotti i la inauguració del Britten Theatre l'any 1986 amb el Somni d'una nit d'estiu. Aquell mateix any va guanyar un concurs de composició i el 1988 es convertí en director de l'orquestra del Royal College of Music. Novament a Bedfordshire, va viatjar amb l'orquestra jove i el grup d'òpera per Itàlia, França, la República Txeca, Xipre i Rússia, mentre continuava component. Des del 1990 orienta la seva carrera a l'enregistrament de bandes sonores, direcció de big bands, interpretació amb grups de jazz, composició i direcció i també en l'ensenyament. Com a responsable del departament de música de l'escola Cumnor House, està a càrrec de tot el procés formatiu, des que ingressen a l'escola amb 4 anys, fins que acaben, amb 13. Dirigeix dos cors, dues orquestres i una jazz band, i supervisa vuit formacions més, en un departament que compta amb vint persones contractades.

L'escola Cumnor House obre el cicle de concerts i actes de l'estiu 2013 al Museu Deu amb un repertori de música sacra, profana i de caràcter popular i tradicional. L'entrada al concert és gratuïta i la programació del mes de juny pot consultar-se a la pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell, a l'Agenda cultural, Infocultura o al mateix museu.



©2019 Ajuntament del Vendrell