06-05_Conveni_Habitatge3wL'Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat avui un conveni per promoure el servei d'assessorament sobre el deute hipotecari, l'Ofideute, a través de la Borsa d'Habitatge del Vendrell i Baix Penedès.

D'aquesta manera les tres administracions prestaran una atenció conjunta a les famílies amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris dels seus habitatges habituals i permanents. Amb aquest conveni també es vol garantir una unitat d'actuació i de resposta davant dels problemes que plantegen els ciutadans i facilitar-los la proximitat al servei d'assessorament i de mediació en l'àmbit hipotecari.

El conveni l'han signat aquest matí l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el president del Consell Comarcal, Joan Olivella, i el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala.

Sala ha recordat que en els dos anys de funcionament d'Ofideute, aquest ja ha atès 80 famílies de la comarca del Baix Penedès, que eren derivades des dels serveis municipals fins a les oficines més properes de Tarragona, a 61 de les quals es va obrir un procés d'intermediació. Ara, gràcies a aquest conveni, les persones que necessitin rebre assessorament ho podran fer des de la Borsa d'Habitatge ubicada al Centre cívic L'Estació del Vendrell. A més del personal propi de l'oficina, que rebrà formació específica per part d'Ofideute, també es posarà a disposició dels usuaris l'assessorament de persones voluntàries, en aquest cas, tècnics en matèria legal i bancària.

El secretari d'Habitatge, Carles Sala, ha remarcat la necessitat de treballar en l'àmbit preventiu: "Hem d'evitar que les persones vinguin a Ofideute amb el paper del jutjat; és molt millor que les famílies vinguin quan no puguin pagar un rebut perquè les opcions de mediació són majors". De la seva banda, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha valorat positivament la signatura del conveni i ha apel•lat a la necessitat de canviar les normes que regulen aquest àmbit, "ja que semblen pensades únicament des de la preocupació del món financer, i no des de la preocupació de les persones".

La signatura del conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya se suma a altres iniciatives que ha emprès l'Ajuntament del Vendrell per ajudar les famílies que pateixen desnonaments.



©2019 Ajuntament del Vendrell