05-10_joves_amb_idees_1r_premi_webEl passat divendres 10 de maig, a L'Eina Espai Empresarial, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis de la sisena edició del concurs "Joves amb idees", que compta amb el patrocini de "la Caixa". L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'esperit emprenedor entre els joves a través d'activitats didàctiques que potencien la participació i el treball en grup.

Després d'una primera fase de sensibilització, en la qual els joves van assistir als "Seminaris i Tallers de Generació d'Idees i Creació d'Empreses", es va dinamitzar el concurs d'idees de negoci. Enguany, han participat 98 alumnes i s'han presentat 30 projectes, dels quals el Jurat va escollir sis finalistes. Aquests van ser els encarregats de presentar les seves idees en l'acte de lliurament de premis. El Jurat dels premis, presidit pel director de la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, Pere Segarra, va atorgar els següents premis entre els sis finalistes:

-Primer premi (400 euros): el projecte "Garrofers3A", d'Anna Gil, Alba Contreras i Alex Martín, del Col·legi Sagrat Cor. Van presentar un pastís de garrofes.


-Segon premi (300 euros): el projecte "Vitrowash", de Judith García, Carles Ollé i Enric Burguete, de l'institut Baix Penedès). Van presentar un aparell que ajuda a netejar la vitroceràmica i les plaques d'inducció de les cuines.

 

-Tercer premi (150 euros): el projecte "Watersoap", d'Estefanía López, Teresa Urpí i Verónica Ramírez, de l'institus Baix Penedès. Van presentar una aixeta automàtica amb la qual pots realitzar un rentat de mans complet sense necessitat d'utilitzar sabó ni assecar-te.

-Premi CIT, que valora la "Relació amb el Vendrell" (100 euros): el projecte "Ventour", de Julio César Andreu, de l'institut Andreu Nin. Va presentar una aplicació per a smartphone que inclou: plànol del Vendrell i de la comarca, fitxes de negocis locals amb informació d'interès, guia d'àudio per a zones de màxim interès turístic, guia gastronòmica, festiva, esportiva i musical.

El Jurat estava format per representants de l'Ajuntament del Vendrell, de la Xarxa Emprenedora de L'Eina, del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat de Catalunya, de la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV de Tarragona, de la fundació privada CP'AC i de "la Caixa".

Per al desenvolupament del programa, s'ha comptat amb la col·laboració dels centres d'educació secundària del municipi que ofereixen batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta sisena edició, han participat el Col·legi Sagrat Cor, l'institut Andreu Nin, l'institut Baix Penedès i l'institut Mediterrània. Aquest últim s'hi ha incorporat per primera vegada, ja que enguany ofereix també batxillerat.

Cal destacar també que el CIT, Ocine El Vendrell, Kàrting El Vendrell, Gimnàs Record i el Teatre Àngel Guimerà s'han involucrat activament amb el concurs mitjançant la dotació d'obsequis per als tres equips guanyadors. Així mateix, pel que fa a l'organització, s'ha comptat amb el suport de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell i de la Casa d'Oficis.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell