05-02_20130427_Copa_Catalana_de_Xous_diaris_webEl passat dissabte 27 d'abril les instal·lacions del Club Esports Vendrell van ser la seu de la Copa Catalana de Xous 2013. Aquest esdeveniment, inclòs dins dels actes del centenari del Club Esports Vendrell (1913-2013), va tenir una participació de més de 300 patinadors procedents de 31 clubs de tot Catalunya.

L'acte d'obertura del campionat va anar a càrrec del grup juvenil de la secció del CE Vendrell, les quals van presentar una magnífica coreografia de l'entrenador Josep M. Ribes. La coreografia va representar diferents exponents de la cultura popular catalana: sardanes, ball de bastons, ball de diables, castells... Seguidament es va procedir a l'alçament de la senyera sota els acords de l'himne Nacional de Catalunya.


La competició va començar amb els grups xou petits, amb 16 grups xou participants; la primera posició va ser per al CP Hostalrich amb la coreografia Ad Eternum, seguit pel CE Arenys de Munt amb la coreografia Energia i, la 3a posició va ser per al CPA Ripollet amb la coreografia Buscant el camí. En categoria grup xou gran la primera posició va ser per al CPA Olot amb la coreografia Dansa Tribal. En categoria grup xou quartet únicament va participar el CP Alcover amb la coreografia Veritat Oculta. La competició va finalitzar amb els grups xou juvenils; la 1a posició va ser pe al PA Sant Just amb la coreografia Desfent el tapís, t'espero, la 2a posició per al CP El Pla de Santa Maria amb la coreografia Encaix i la 3a posició per al CE Torregrossa amb la coreografia Enlluerna't. El CE Vendrell va competir en categoria juvenil amb la seva coreografia Soldadets de plom, els quals van aconseguir la 9a posició empatats a punts amb els 8ens classificats.

El grup infantil de la secció de patinatge del CE Vendrell va ser l'encarregat de tancar la tarda de patinatge que, fora de competició, va representar la coreografia Ni un Euro.

Sergi Teruel, regidor d'Esports, va felicitar la secció de patinatge per l'organització de la Copa Catalana, que va aplegar a la nostre vila prop de 1.000 persones procedents de tot Catalunya. Aquest esdeveniment esportiu ha servit per promocionar el Vendrell tant en l'àmbit esportiu, com per promocionar el seu comerç i la seva restauració.

El lliurament de trofeus va anar a càrrec de Martí Carnicer, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Vendrell; Sergi Teruel, regidor d'Esports; Pilar Padilla, presidenta de la secció de patinatge del CE Vendrell, i Camí Mendoza, presidenta del Comitè Català de Patinatge Artístic de la FECAPA. L'acte de cloenda va finalitzar amb les veus del Cor Orfeó Parroquial, que va interpretar Els Segadors.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell