04-29_rp_pqpi01_webLa regidoria d'Educació del Vendrell ha informat que la setmana que ve s'inicia el període de preinscripció dels dos programes del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball que es desenvoluparan el proper curs 2013-2014 al Vendrell. Aquests programes comptaran amb un total de 33 alumnes: 16 es formaran com a auxiliars de reparació i manteniment de vehicles lleugers i la resta com a auxiliars en vendes, oficina i atenció al públic.

La superació d'aquests cursos facilitarà als alumnes, segons la qualificació final obtinguda, l'accés als cicles formatius de grau mitjà que s'ofereixen a l'Institut Andreu Nin, de les branques professionals de comerç i d'automació, respectivament. També facilita l'accés als cursos de graduat en educació secundària que es realitzen a les escoles d'adults. De fet, un dels objectius dels programes és aquest, que els joves que han acabat l'educació obligatòria sense aconseguir el graduat en secundària es tornin a incorporar a l'àmbit formatiu per reorientar el seu futur. "Combatent el fracàs escolar, es vol també lluitar per reduir les xifres d'atur, ja que els joves comptaran amb més eines i una major qualificació per enfrontar-se al món laboral", explica el regidor d'Educació, Kenneth Martínez.

Els PQPI ofereixen formació teòrica i pràctica en matèries instrumentals bàsiques, en tutoria i orientació personal, professional i laboral i en matèries específiques de cada especialitat, incloent un període de pràctiques en empreses que es realitza de manera general des del mes de març fins al juny

Els PQPI en la modalitat PTT els impulsen conjuntament el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament del Vendrell, aportant-hi recursos econòmics, estructurals i de professorat mitjançant un conveni de col·laboració entre ambdues administracions.

Per tant, els interessats podran anar del 6 al 17 de maig  a la Regidoria d'Educació (antiga biblioteca de La Rambla) per fer la preinscripció. El 7 de juny sortirà la primera llista d'admesos. I al juliol es faran les matrícules.

Més informació: Regidoria d'Educació, tel. 977 66 89 62.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell