02-25_rp_xarxa_emprenedora04_webAquesta setmana s'ha presentat la nova unitat de gestió de la Xarxa Emprenedora que es va crear l'any 2010 per tirar endavant aquest projecte de L'Eina. Els nous membres són:

-Lídia Rodríguez, gerent de l'empresa Acasa (serveis d'atenció a domicili)
-Myriam Mercader, de l'empresa Oxford House Idiomas
-Paulo Vedoya, de l'empresa Jaestic
-Javier Matamala, de l'empresa Márketing & Promotions
-Raquel Cañaversa i José M. Hernández, de l'empresa Ikaroa.

Com a novetat, enguany, el sisè membre de la unitat de gestió és un conjunt d'entitats, públiques i privades, amb les quals s'ha signat un conveni de col·laboració que, en aquest cas, són el Consell Comarcal del Baix Penedès i el Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT).

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va explicar que "en un moment que cal generar més ocupació, els empresaris hi han de jugar un paper important i, per això, cal donar-los suport". Amb aquest conveni, la Xarxa Emprenedora de L'EINA suma els recursos amb nous col·laboradors per ampliar el seu àmbit d'actuació i de difusió de les seves activitats.

En aquest sentit, Lídia Rodríguez, portaveu de la unitat de gestió de la Xarxa Emprenedora, ha destacat que amb aquest conveni es podrà arribar a moltes més empreses que podran participar en les activitats programades en el Pla d'Acció 2013 que, en el seu àmbit de coneixement i cooperació, donarà continuïtat als matins de networking, amb la previsió de fer el proper mes d'abril un Macronetworking en el qual podrien participar unes 200 empreses. Dins d'aquest mateix àmbit, també es preveu l'organització del Dia de l'Emprenedor (al maig) i la participació a la Fira de Santa Teresa (a l'octubre), entre d'altres activitats puntuals. En l'àmbit "Compartim", es participarà en els seminaris i tallers del Concurs "Joves amb idees", en els seminaris de Generació d'idees i Creació d'empreses i en el programa de mentoria. En l'àmbit "Comuniquem" es marquen com a objectius augmentar el nombre d'empreses adherides i actives, millorar la comunicació entre les empreses adherides i continuar promocionant les iniciatives de la Xarxa Emprenedora i dels seus membres.

El conseller comarcal d'Empresa i Ocupació, Joan M. Diu, va manifestar que "el Consell Comarcal serà un aliat més de la Xarxa Emprenedora de L'EINA per ajudar a difondre les seves activitats, perquè sigui més coneguda a la comarca i, per tant, per poder tenir més membres del Baix Penedès". Magí Mateu, president del CIT, va dir que "amb aquest conveni es reafirma la filosofia de treball conjunt de l'entitat i que posa a disposició de la Xarxa Emprenedora els seus recursos per poder canalitzar la seva informació el millor possible".

La Xarxa Emprenedora es va crear l'any 2009 i comptava amb unes 30 empreses adherides. Ara, el 2013, en formen part 250 empreses de tots els sectors. Els seus objectius són:
-Difondre la cultura emprenedora entre la societat a través de l'exposició d'experiències emprenedores.
-Facilitar l'emprenedoria del Vendrell a través de la transmissió de coneixement i consell per part d'emprenedors més experimentats als nous emprenedors.
-Fomentar la difusió de les empreses locals i facilitar entorns de relació i treball en xarxa.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell