cartell_defwEl dimecres 6 de març, a les 8 del vespre, tindrà lloc la presentació al Vendrell del documental dedicat a la soprano i pianista Concepció Badia Millàs (Barcelona, 1897-1975), coneguda com a Conxita Badia, de la directora Eulàlia Domènech, besnéta de l'artista. L'acte està organitzat per Vil·la Casals-Museu Pau Casals i l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Conxita Badia es va formar amb Enric Granados i sempre va considerar com a mestres Pau Casals i Manuel de Falla. També fou una figura clau dels concerts de Robert Gerhard. Sempre estigué envoltada de deixebles i col·laboradors d'arreu del món, entre els quals hi ha Montserrat Caballé.

El documental és fruit d'una laboriosa tasca de recerca de nombrosos arxius per redescobrir aquesta gran figura de la música catalana encara força desconeguda pel gran públic. El documental, de caire intimista, apropa la persona i l'artista d'una manera molt directa, alhora que permet gaudir de la seva veu. Entre els arxius consultats hi ha l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès i el de la Fundació Pau Casals.

El vincle de Conxita Badia amb el Vendrell està relacionat amb la seva amistat amb el mestre Pau Casals i les seves estades estivals a la Vil·la Casals, així com amb el gravador i fotògraf barceloní Antoni Ollé Pinell, que estiuejava a la platja de Sant Salvador.



©2019 Ajuntament del Vendrell