02-07_rp_projecte_holos_webEn una situació de davallada de les subvencions per a programes d'ocupació, l'EINA del Vendrell posa en marxa un projecte propi anomenat HOLOS com a fórmula alternativa per lluitar contra l'atur. En aquest sentit, el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que "es tracta d'un programa dissenyat per l'EINA i que es desenvoluparà amb els nostres propis recursos per donar una formació integral i global a persones aturades de llarga durada".

HOLOS és un projecte destinat als usuaris de l'EINA que es troben en situació d'atur i que té els següents objectius principals: crear accions de networking entre usuaris que es troben en una situació laboral semblant, potenciar la col·laboració en el desenvolupament de projectes col·lectius i fomentar el coneixement mitjançant càpsules formatives específiques. El projecte es basarà en la realització d'uns mòduls formatius i tindrà una durada aproximada de 5 i 6 mesos. En finalitzar els mòduls, es lliurarà un diploma d'aprofitament als participants del programa.

Els mòduls formatius del projecte són els següents:
- Treball en equip (4 h).
- Tècniques de creativitat en processos de canvi (4 h).
- Gestió de contactes de qualitat (4 h).
- Microfinançament de projectes (crowfunding) (4 h).
- Desenvolupament competencial (8 h).

I de forma opcional, per a persones amb un perfil més emprenedor, s'ofereix:
- Pràctica del màrqueting mix (16 h).

José Luis Espina, tècnic de l'EINA, ha explicat que, amb aquest programa, que es desenvoluparà en grups de treballs formats per sis o vuit persones, "es pretén mantenir l'activitat entre les persones participants, les quals podran explorar nous sectors laborals, aportar i rebre coneixements dels mateixos components dels grups, iniciar activitats que poden convertir-se en futurs projectes més ambiciosos i propiciar el desenvolupament d'una activitat que obligui a establir compromisos, al seu compliment i a l'organització del temps".

El mateix José Luis Espina ha puntualitzat que "en principi, no es tracta de promoure iniciatives empresarials ni fomentar l'emprenedoria". La finalitat és dur a terme projectes concrets d'una durada determinada que permetin analitzar els assoliments obtinguts, els quals es podrien concretar en accions posteriors d'autocupació o de feina per a tercers.

Properament, des de l'EINA es farà una convocatòria per a una sessió informativa, que està prevista fer al final del mes de febrer, per poder iniciar la primera càpsula formativa a l'inici del mes de març.

Presentació del programa

Per a més informació: L'EINA - Servei d'Ocupació, tel. 900 33 88 33 o al web www.leina.org



©2019 Ajuntament del Vendrell