02-04_xatonada2013_griselda_soler_webDiumenge passat, la Rambla del Vendrell va acollir una nova edició de la Xatonada Popular, que va comptar amb el 27è Concurs de Mestres Xatonaires; la 26a Exhibició de Xatonaires Infantils, amb la participació de 200 nens i nenes de les escoles del municipi, i la 20a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

A les 10 del matí es va iniciar el 27è Concurs de Mestres Xatonaires, que va reunir 50 participants. Els guanyadors d'enguany van ser: en primer lloc, Griselda Soler; en segon lloc, Magda Nogués; en tercer lloc, Laura Cugat; en quart lloc, Josep Lluís Fernández; en cinquè lloc, Immaculada Recasens, i, en sisè lloc, Margarida Minguella. També es van investir com a mestres xatonaires M. Carme Fernández, guanyadora del primer premi de l'any passat, i Fermí Puig, xef i ambaixador de l'actual temporada de la Ruta del Xató.



Cal recordar que la guanyadora, Griselda Soler, és l'autora del capgròs com a Mestre Xatonaire i que l'any passat, coincidint amb la 25a edició de l'Exhibició de Xatonaires Infantils, el va lliurar a la Colla de Gegants i Nans del Vendrell.

Durant tot el matí, amb la venda de tiquets a la Rambla i la que es va fer de forma anticipada els dies anteriors, es van repartir unes 2.000 racions de xató del Vendrell. D'altra banda, també es va poder fer una degustació de Cafés Brasilia (patrocinador de la Xatonada Popular) i es va gaudir de l'animació a càrrec de la companyia Gobern de Catalunya. A més, hi va haver una trobada d'intercanvi de plaques de cava, un espai de jocs fets amb materials reciclats i una ruleta solidària que va recaptar 500 euros per a Càritas.

 

Per tant, malgrat el vent i el fred, la Xatonada Popular del Vendrell va ser, un any més, una gran festa gastronòmica. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Vendrell, Àngels Turdiu, va destacar la col·laboració de totes les persones que, de forma totalment voluntària, han fet possible tirar endavant els cursets "Aprèn a fer xató" i la mateixa Xatonada Popular.



©2019 Ajuntament del Vendrell