12-18_Rp_Subvencions3wL'EINA ha presentat avui el conjunt de programes de polítiques actives d'ocupació que han estat aprovats ja pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que s'han de posar en marxa al Vendrell en les properes setmanes. L'objectiu d'aquests programes és crear i fomentar l'ocupació possibilitant l'accés dels aturats al mercat laboral, potenciant la seva formació i qualificació.

Les persones interessades es poden adreçar ja a l'Eina o consultar la seva pàgina web www.leina.org, ja que alguns dels cursos s'ha d'iniciar abans de finalitzar aquest any 2012.

D'una banda, el primer grup de programes el formen 6 cursos de formació ocupacional amb una oferta conjunta de 90 places, adreçats a joves aturats d'entre 16 i 25 anys. Aquests són: operacions auxiliars d'entregistrament i tractament de dades i documents; operacions auxiliars de muntatges i manteniment de sistemes microinformàtics; activitats de venda; activitats auxiliars de comerç, confecció i publicació de pàgines web i anglès (atenció al client).


D'altra banda, l'EINA oferirà un altre grup de cursos adreçats a dos dels col·lectius més afectats per la crisi: els joves sense el títol de Graduat d'ESO i els aturats de llarga durada. Pels primers s'oferirà el programa "Joves per l'ocupació", amb un total de 100 places repartides en tres cursos: operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles, activitats d'auxiliars de comerç i operacions auxiliars de muntatges i manteniment de sistemes microinformàtics. Per al aturats de llarga durada que ja han exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi s'oferirà el programa "Prepara't", amb 20 places, pensat especialment per reciclar professionalment persones provinents del sector de la construcció cap a un sector que des de l'EINA es valora amb una important projecció de futur a la comarca: el sector vitivinícola, i en concret, el seu vessant relacionat amb la logística i el comerç. Així, han estat aprovats un curs d'operari de magatzem, un de catador de vins i un altre d'atenció bàsica al client. La formació d'aquests cursos es completarà amb pràctiques en cellers i cooperatives del Vendrell i el Baix Penedès.


Un altre conjunt de programes aprovats per al 2013 és el què s'inclou en el projecte "Treball als barris" i que consta d'un mòdul d'Imatge i so dins de la Casa d'Oficis (8 places); un programa d'orientació per a joves (70 places) i un programa d'orientació per a dones (90 places).


Segons ha destacat el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, a banda de les gairebé 400 places que es generen a través dels cursos, molts dels quals es fan amb un contracte de treball de formació, la posada en marxa d'aquests programes també suposarà la contractació d'una desena de tècnics que han de ser els encarregats de desenvolupar-los.
Tots els programes estan cofinançats pel SOC i el Fons Social Europeu.



©2019 Ajuntament del Vendrell