12-04_rpfutbolnet_webEl dissabte 15 de desembre, a partir de les 10 h, a la rambla de Josep Cañas i Cañas del Vendrell, tindrà lloc el Festival FutbolNet de la Fundació FC Barcelona.

FutbolNet és un programa que pretén fomentar el desenvolupament humà i social d'infants i joves identificats com a prioritaris per a la intervenció social i comunitària, i en el qual l'esport s'usa com a eina principal per inculcar-los valors com el respecte, la convivència i la companyonia. Aquest programa es desenvolupa en 21 municipis de Catalunya i en cadascun dels quals participen 60 infants.

Des del Patronat Municipal d'Esports del Vendrell es va proposar que hi participessin alumnes de l'Escola Teresina Martorell, perquè es va detectar que en aquest centre no es desenvolupaven activitats esportives extraescolars. La directora de l'escola, Vicky Palau, ha valorat positivament el desenvolupament d'aquest programa en el seu centre: "El foment de la pràctica esportiva és un bé per als alumnes i, sobretot, quan es fa des d'un vessant educatiu per al foment de valors". Després de fer un procés de selecció entre un centenar de sol·licituds, hi participen un total de 35 nens i 25 nenes de 5è i 6è de primària.

 


El regidor d'Esports, Sergi Teruel, ha explicat que el dissabte 15 de desembre es muntaran dos camps de futbol a la rambla de Josep Cañas i Cañas, en els quals podran jugar a futbol tant els participants del programa com els infants que s'hi apropin, a partir d'unes normes específiques en què es tindran en compte els valors que es fomenten a través del FutbolNet. Paral·lelament, afegeix, "hi haurà un espai dedicat a les entitats esportives del Vendrell, on mostraran les seves activitats". En total, hi participaran una vintena d'entitats.

Antonio Tombas, patró de la Fundació FC Barcelona, ha destacat la importància de la marca Barça en el desenvolupament del FutbolNet, ja que "ajuda a cridar l'atenció als infants i joves per participar en aquest programa social i educatiu a través del futbol".

Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell