12-04_SIDA2wEl passat 1 de desembre va ser el Dia mundial de la lluita contra la sida i des del Grup de Treball en Salut Jove del Baix Penedès es va voler dinamitzar amb un torneig de futbol comarcal, com ja s'havia fet pel Dia mundial sense fum, el passat mes de juny.

Aquesta vegada, el torneig anava adreçat a joves d'entre 12 i 16 anys de tota la comarca. Es va celebrar el mateix dissabte 1 de desembre a la Pista Cruyff court del Vendrell i hi van participar 16 equips de sis jugadors amb representació de municipis de la comarca com el Vendrell, Calafell, Cunit i Santa Oliva, entre d'altres. Van participar de l'activitat uns 120 joves entre jugadors de futbol, acompanyants i públic del torneig. Els joves es van convocar a les 10h del matí per fer la validació d'inscripcions i el sorteig de partits de la primera ronda. Des del Grup de Treball en Salut Jove del Baix Penedès es van muntar taules informatives amb material de prevenció i diversos tallers en relació al tema de la sida, així com també una taula amb sucs de fruites pels participants.

L'equip guanyador del torneig va ser l'Athletic segur, en segona posició van quedar Los cracks del Vendrell i Los chicos de Cunit van quedar tercer lloc.

El Grup de Treball en Salut Jove del Baix Penedès ja fa gairebé tres anys que es va crear, per iniciativa de Jove Baix Penedès i amb la finalitat de reunir els agents implicats en la salut juvenil al territori i així poder unificar serveis, circuits de derivació i treballar d'una forma més coordinada en l'àrea d'influència.
D'aquesta manera, aquest Grup de treball està format per tècnics de Jove Baix Penedès, l'Agent comarcal de salut, les infermeres del programa Salut i escola (de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla als centres de secundària de la comarca), treballadors, educadors i integradors socials de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, i diversos projectes de l'Ajuntament del Vendrell, els tècnics de joventut i salut dels ajuntaments de Calafell, Cunit i el Vendrell, i representants dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona.

Des dels seus inicis, aquest grup de treball dissenya accions que promocionin la salut dels joves del Baix Penedès, tenint en compte les necessitats recollides per a cada agent de salut dins del seu territori i en el seu propi àmbit de treball.



©2019 Ajuntament del Vendrell