11-27_ple_web

En el Ple ordinari celebrat avui a la tarda a l'Ajuntament del Vendrell s'ha arribat als següents acords:

 -Per unanimitat de tots els grups polítics, s'ha aprovat la verificació del Text Refós del Pla Parcial

del Sector del Pla General núm. 17 ''El Mas Canyamàs'', que incorpora les prescripcions de l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

 


-Per unanimitat, s'ha aprovat l'expedient de modificació de crèdits 2P/2012.

-Per unanimitat de tots els grups polítics, s'ha aprovat una moció a favor de la finalització de tot l'arc mediterrani. En concret, el Ple ha acordat instar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment del Govern espanyol a adoptar les mesures necessàries per a la construcció, en el termini de temps més curt possible, d'un corredor mediterrani de transport amb doble via per a passatgers i per a mercaderies amb ample europeu, tal com es va dissenyar en el seu projecte original. També s'ha acordat instar el Ministeri de Foment a finalitzar o construir els accessos als ports de l'arc mediterrani, per tal de fer possible la distribució de mercaderies en tal corredor i facilitar el pas transfronterer cap a Europa. Així mateix, s'ha aprovat instar el Ministeri de Foment que s'acabi amb la desconnexió històrica del triangle Castelló-Tortosa-Tarragona, que condiciona tot l'eix mediterrani des d'un tram decisiu; que es permeti la connectivitat de les Terres de l'Ebre, i que s'asseguri així la participació valenciana, amb ports i empreses, al corredor.

-PxC ha retirat la seva proposta de resolució per a la creació d'una oficina municipal d'informació, assessorament, suport i mediació hipotecària, ja que, tal com ha demostrat el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, l'equip de govern ja va impulsar fa mesos aquesta i altres actuacions de suport a les persones i famílies que, en aquests moments de crisi financera, tenen dificultats per fer front als pagaments dels préstecs hipotecaris i poden, per aquest motiu, perdre el seu domicili habitual. En concret, Caballero ha lamentat que el grup de PxC no s'hagi informat prèviament de la intensa tasca que l'equip de govern ha dut a terme en aquesta matèria. El regidor ha recordat que, ja a finals de l'any passat, el Ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar per unanimitat una moció que instava el Govern de l'Estat a modificar la Llei Hipotecària. A més, el regidor ha recordat també que el passat 28 de maig l'Ajuntament del Vendrell va signar un conveni amb l'Il·lustre Col·legi d'Advocats per crear una oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries, per la qual cosa va ser el primer municipi de la demarcació de Tarragona a establir aquest tipus de col·laboració.

Així mateix, el regidor de Serveis Socials ha manifestat que l'Ajuntament del Vendrell també manté contactes amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per apropar als ciutadans del municipi el servei Ofideute, que també assessora sobre el deute hipotecari i ofereix intermediació amb les entitats financeres. En concret, ha explicat que, des del passat mes d'abril, l'Ajuntament ha derivat al servei Ofideute 17 expedients del Vendrell i 12 de la comarca del Baix Penedès.




©2019 Ajuntament del Vendrell