10-02_rp_castells01_webUn any més a la plaça Vella es podrà gaudir de l'actuació de quatre colles

Aquesta setmana, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, s'ha fet la presentació de la Diada de Santa Teresa, que tindrà lloc el diumenge 14 d'octubre a partir de la una del migdia, i el sorteig de l'ordre d'actuació de les quatre colles que hi participaran i que, per ordre d'ubicació començant pel davant de la façana de l'Ajuntament, són: Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Com l'any passat, el format de la Diada serà de tres rondes sense dret a repetició, afegint-hi dues rondes posteriors que es podran fer servir sempre que no hagin aconseguit fer tres castells, per tal d'intentar de nou una construcció que no s'hagi assolit o per provar-ne una altra de diferent.

L'ordre d'actuació serà: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

 

Els representants de les quatre colles van coincidir en el fet que és un privilegi compartir actuació al Vendrell en una plaça amb una gran tradició castellera. També van comentar les construccions que podrien fer: s'espera una actuació amb castells de nou i amb algun pilar important. Per part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, es va explicar que "un pilar de set seria la cirereta d'una gran actuació" i els Nens del Vendrell van avançar que "l'objectiu és fer dos castells de vuit".

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va agrair el manifest de les tres colles convidades de considerar un privilegi venir a actuar al Vendrell i també va reconèixer que "el bon treball dels darrers caps de colla i de les darreres juntes dels Nens del Vendrell va donant els seus fruits".



©2019 Ajuntament del Vendrell