09-28_Sex_no_sexwLa Regidoria de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell realitzarà una campanya de sensibilització pel sexe segur entre els joves, a través de l'exposició itinerant "Sex o no sex". Aquesta mostra serà present als tres instituts públics del Vendrell de l'1 al 19 d'octubre. L'Andreu Nin acollirà aquesta iniciativa de l'1 al 5 d'octubre. Del 8 al 11 estarà a l'INS Mediterrània i l'Institut Baix Penedès tancarà el cicle, del 16 al 19 d'octubre.

"Sex o no sex" és un programa per facilitar el desenvolupament d'una acció educativa al voltant de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i el VIH/sida, posant a l'abast d'educadors que treballen amb adolescents i joves elements informatius i educatius que, defugint de plantejaments moralistes, ajudin a orientar actituds i facilitar estratègies per a la promoció d'hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc.

"Sex o no sex" gira al voltant d'una exposició de 10 plafons que combina texts i fotografies. Alhora, compta amb una guia d'orientacions per als educadors que facilita la visita guiada i proposa tres activitats pedagògiques per ajudar a la reflexió i l'anàlisi de situacions que poden viure els joves.

Amb aquesta campanya de sensibilització es busca aconseguir una sèrie d'objectius com contribuir a promoure entre els adolescents i joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d'opinió favorable a la promoció d'hàbits saludables; facilitar informació i sensibilitzar sobre els riscos i conseqüències de les infeccions de transmissió sexual; incrementar la percepció de vulnerabilitat associada a la pràctica de conductes sexuals de risc i millorar el repertori d'habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc.

El públic objectiu d'aquesta iniciativa són joves de 15 a 18 anys. Les activitats, que duren uns 60 minuts, estan coordinades per educadors, professors i monitors amb experiència de treball amb joves i coneixements sobre sexualitat i VIH/sida, prevenció i dinàmiques de grup.



©2019 Ajuntament del Vendrell