09-25_rp_unvendrellpertothoms02_webA partir d'un treball en xarxa en què hi participen les regidories de Serveis Socials, de Joventut, d'Educació i de Participació Ciutadana, L'Eina, l'oficina de Relacions amb la Comunitat de la Policia Municipal del Vendrell i l'oficina de la Relacions i Mediació Comunitària dels Mossos d'Esquadra, aquesta setmana s'ha presentat el Cicle de formació i diàleg (octubre - desembre 2012) emmarcat dins del pla pilot "Un Vendrell per a tothom", en el qual es compta amb la participació de CEPS Projectes Socials.

Amb aquest cicle es pretén donar recursos i eines a la ciutadania, a les entitats i associacions per tal de dinamitzar les relacions socials de cooperació i fomentar així la convivència i la cohesió social. En aquest sentit, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero ha explicat que el pla pilot "Un Vendrell per a tothom" té una finalitat molt marcada que és "proporcionar un sentiment de pertinença al municipi de totes les persones que viuen al Vendrell per tal d'afavorir el compliment dels deures i construir així una ciutat més cívica i més oberta".

La convivència està basada en el respecte mutu i en el coneixement de les diferents formes de viure de les altres persones. Per això es desenvoluparan tallers amb la intenció d'entendre i millorar els nivells de convivència i es tractaran temes com el treball, l'educació, la salut, les associacions locals, el bons ús de l'espai públic, entre d'altres.

 

Segons Lluís Suárez, de CEPS Projectes Socials, "la proposta de formació es basa en tallers de format breu amb una dinàmica molt participativa". El cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, ha destacat el treball transversal que està donant bons resultats i s'espera que se'n doni més, ja que la implicació de tots ajuda a avançar". D'altra banda, el cap dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès, Octavi Jesús Ruano, ha felicitat l'Ajuntament del Vendrell perquè no és fàcil engegar una iniciativa com aquesta en una societat tan complexa". Ruano també ha afirmat que "cal invertir molts esforços per recuperar els valors de l'educació, la convivència, les bones maneres, el respecte i la tolerància." Finalment, l'alcalde, Benet Jané, ha remarcat que "cal definir com volem que sigui la convivència al nostre municipi per tenir una societat cohesionada i saber trobar les fites i agrupar les voluntats per tirar endavant junts." L'alcalde també ha reclamat la complicitat de la majoria de ciutadans i ciutadanes perquè això funcioni.

Amb aquest cicle de formació i diàleg també es pretén donar informació i orientació a les persones en situació de vulnerabilitat perquè aprenguin a fer un bon ús dels serveis, de la iniciativa social i de la xarxa comunitària.

Cicle de formació i diàleg

 



©2019 Ajuntament del Vendrell