09-01_Programa_infncia2wL'àrea d'Infància s'està preparant per al nou curs escolar i per posar en marxa els programes que ofereix cada any i que compten amb molt bona acceptació per part de les famílies del Vendrell. Aquest dilluns 3 de setembre s'inicia el període d'inscripcions (al Centre cívic L'Estació, de 9 h a 14 h i de 15 h a 21 h) dels programes 'Creixem junts' i 'Camí de l'escola' que començaran el 17 de setembre.
"Creixem junts" és un espai de relació entre pares, mares i fills de 8 mesos a 2 anys, a través del joc. El servei s'ofereix els dilluns i dimecres de 17 h a 19 h al Centre cívic L'Estació i té un cost de 45,38 euros per trimestre.
El programa "Camí de l'escola" és un servei que pretén facilitar la incorporació dels infants al cicle de preescolar. Així, els usuaris són nens i nenes de 2 a 3 anys. El servei s'ofereix els dilluns, dimecres i divendres de 9:15 a 12:15 hores al Centre cívic L'Estació i té un cost de 125 euros per trimestre. Com a novetat, aquest any s'amplia una hora més per sessió.
"Creixem junts" i "Camí de l'escola" són programes amb capacitat per a 15 nens i nenes per grup.
D'altra banda, el servei "Minuts menuts" renova la seva presència al Centre cívic L'Estació. "Minuts menuts" és un servei de guarda per a donar resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals dels pares i mares. Els usuaris són nens i nenes de 4 mesos a 3 anys.

El temps màxim de permanència d'un infant serà de 3 hores continuades dos cops per setmana. El preu del servei és d'un euro per hora, que s'abonarà a la recollida de l'infant. No cal inscripció prèvia. "Minuts menuts" començarà el servei la setmana del 17 de setembre. Es poden consultar els horaris d'atenció al públic al telèfon 977 66 32 89.

Eva Moreno, regidora d'Infància i Joventut, ha volgut destacar l'esforç que fa l'Ajuntament del Vendrell per mantenir aquests programes de conciliació de la vida familiar i laboral, sobretot pel que fa al servei de "Minuts menuts". En aquest sentit, Moreno ha declarat que "tot i la gran rebaixa de les subvencions que rebem per realitzar els programes d'infància, des de la Regidoria d'Infància i Joventut hem treballat molt per oferir aquest programa que gaudeix de gran acceptació entre els vendrellencs. Durant l'any 2011, gairebé 900 infants van utilitzar aquest servei. Aquesta és una xifra prou important per intentar mantenir en la mesura que ens sigui possible aquest servei a les famílies".



©2019 Ajuntament del Vendrell