08-20_VASKO_CHAMBAO_QUINTETO_webEl concert que clourà el 32è Festival Internacional de Música Pau Casals, el proper dissabte 25 d'agost a les 22 h a l'Auditori Pau Casals, anirà a càrrec dels Solistes del Covent Garden i de dos membres de la formació andalusa Chambao.

La idea d'aquest grup de músics és fusionar les danses i músiques del folklore gitano compostes per famosos autors clàssics, virtuosos i arranjadors, amb obres mestres més modernes, com les de Piazzolla o les Danses romaneses de Bartók, que van ser originalment compostes per a piano.

A aquestes peces se'ls ha afegit el so d'altres instruments, com l'acordió i el contrabaix. En el resultat final es percep clarament la influència de sons i ritmes àrabs i hindús.

 

Els programes que interpreten són el resultat d'una interessant combinació d'obres molt conegudes, com les Danses de Dvorák, la cançó bohèmia My mother taught me o les Danses hongareses de Brahms, amb obres més clàssiques i amb tangos de Piazzolla, que són una part important del repertori dels bohemis del jazz clàssic.

El repertori que interpreten Solistes del Covent Garden i membres de Chambao manté un veritable estil flamenc on el violí i la guitarra són els protagonistes, clarament inspirats en Gambeta de la Illa i en Paco de Lucía. Les harmonies afegides de la percussió semblen totalment naturals en cadascuna d'aquestes obres mestres.

Aquesta formació ha facilitat als músics que la componen l'oportunitat d'utilitzar una inusual combinació d'instruments i estils musicals que requereixen ser interpretats per virtuosos, donada la seva complexitat tècnica.



©2019 Ajuntament del Vendrell