07-24_ACADMIA_1750_Telentrada_WEBL'orquestra Acadèmia 1750 serà l'encarregada de dur a terme el concert de música clàssica que tindrà lloc el proper dissabte 28 de juliol, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals. Es tracta de l'orquestra barroca del Festival de Torroella de Montgrí, que per tercera vegada participa en el Festival Internacional de Música Pau Casals. Les dues darreres participacions van ser fruit d'una producció conjunta entre ambdós festivals.

Els components de l'Acadèmia 1750 són músics especialitzats en el camp de la interpretació històrica i interessats a aprofundir en l'àmbit dels instruments originals. Els seus membres formen part de projectes orquestrals coneguts com ara Le Concert des Nations, Les Musiciens du Louvre, Concerto Köln, Al Ayre Español o El Concierto Español.

 

Aquesta formació orquestral, liderada per Liana Mosca, concertino-directora, interpretarà obres d'autors que van treballar en una època durant la qual el compositor W. A. Mozart els eclipsà. Aquests compositors són Luka Sorkočević (nascut a la històrica República de Ragusa, actualment Croàcia); el londinenc William Boyce (autor de vuit simfonies i que, com Beethoven o Smetana, va acabar perdent l'oïda); el polonès Jan Wanski (autor d'un parell d'òperes amb els temes de les quals va compondre sengles simfonies); l'alemany Joseph Martin Kraus (contemporani de Mozart, ja que va néixer cinc mesos després que ell, va morir un any més tard i va triomfar a Suècia, on va ser president de l'Òpera Reial), o el portuguès Carlos Seixas, que va compartir anys de feina amb Domenico Scarlati a la Capella Reial de Lisboa abans que l'italià marxés a Espanya com a músic personal de la princesa Bàrbara de Braganza, esposa de Ferran VI. També sonaran les obres del compositor barceloní Carles Baguer, que va morir a la capital catalana just quan les tropes napoleòniques es preparaven per assaltar la ciutat durant la Guerra del Francès. Baguer va ser organista de la catedral de Barcelona i era molt reconegut per la seva capacitat d'improvisar amb aquest instrument.

A més, el mateix dissabte, als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, tindrà lloc el tercer concert del Festival Jove Música als Jardins. En aquesta ocasió, hi actuarà el quintet de vents Logam Brass, format per estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Aquest quintet, format per dues trompetes, una trompa, un trombó i una tuba, interpretarà obres de J. Williams, E. Crespo i J. Turina.



©2019 Ajuntament del Vendrell