07-18_foto_jordi_camell__Roma_salvador_webJordi Camell, el reconegut pianista de Llorenç del Penedès, actuarà aquest 21 de juliol a les 22 h dins del 32è Festival Internacional de Música Pau Casals, per oferir-nos l'obra integral per a piano de Pau Casals.

Pau Casals és un d'aquells autors que s'han dedicat a la composició, però que han excel·lit en la interpretació d'un altre instrument diferent del piano. Ara bé, quan Pau Casals va compondre per a piano, es va assessorar convenientment i va saber treure el profit que necessitava de l'instrument al qual dedicava una obra.

 

La reivindicació de Pau Casals com a compositor (va signar més de 70 peces) ha començat en els darrers anys, especialment amb l'edició impresa de les seves obres.

Fa dos anys es van presentar a l'escenari de l'Auditori Pau Casals, com a concert inaugural del Festival Internacional de Música Pau Casals, les obres que Casals va compondre per a violoncel. Aquest dissabte es presenta, en estrena, la seva obra íntegra pianística.

Amb motiu d'aquest estrena i de la gran rellevància d'aquestes obres del fill il·lustre del Vendrell, Catalunya Música retransmetrà aquest concert en directe per a tots els seus oients. Serà una posada de llarg per a l'estrena i per a la celebració del 25è aniversari de l'emissora catalana, a la qual el Patronat Municipal Auditori Pau Casals s'afegeix amb el concert.

Al mateix dia, i abans del Festival Internacional de Música Pau Casals, als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals s'oferirà el segon dels sis concerts de què consta el Festival Jove - Música als Jardins. El concert, que començarà a les 19:30 h, anirà a càrrec de Vanguard Duo, duet integrat per Alejandro Castillo (clarinet/clarinet baix) i Josep Vila (acordió). Aquesta formació, creada al gener de 2011, neix de la inquietud dels seus integrants per crear un repertori actual animant els compositors a utilitzar aquest duo per escriure les seves obres. També es pretén mostrar l'ampli repertori original que existeix per a aquesta formació, així com diferents transcripcions pròpies de composicions d' I. Albéniz, R. Galliano i A. Piazzolla.



©2019 Ajuntament del Vendrell