06-27_lectura_escolar_webEl passat divendres 8 de juny va tenir lloc l'acte de cloenda dels Jocs d'animació lectora de la Biblioteca, una proposta lúdica que ha estat tot un èxit de participació. La iniciativa es va posar en marxa com un complement de les visites escolars a la Biblioteca adreçades als alumnes de 2n, 4t i 6è que s'han desenvolupat durant aquest curs. En total, gairebé 800 alumnes, procedents de vuit escoles del Vendrell, han visitat la Biblioteca per aprendre i conèixer aspectes relacionats amb l'organització i els serveis de l'equipament, el tipus de material que s'hi pot trobar o les maneres d'accedir a la informació, entre altres qüestions.

Per a cada curs, s'ha dissenyat un joc d'animació lectora: per als alumnes de 2n curs, el "Bibliojoc"; per als de 4t, el "Biblioenigmàtic", i per als de 6è el "Llegim imatges". Per a cada un dels jocs els participants poden escollir entre 20 llibres, llegir-los i fer l'activitat associada en forma de jocs, resolució d'enigmes... La participació és voluntària i els nens poden llegir el nombre de llibres que vulguin, o fins i tot llegir-los tots. Com a resultat final, del conjunt total d'alumnes que han passat per la Biblioteca, un total de 100 alumnes han participat en els jocs i s'han llegit un total de 518 llibres.

 

La Biblioteca ha fet un seguiment de la repercussió que ha tingut la campanya per tal d'avaluar-ne diferents aspectes. Un d'aquests era conèixer quina era l'escola amb un major nombre d'alumnes participants, que en aquest cas ha estat l'escola Teresina Martorell: dels 127 alumnes que han assistit a les visites, el 25% ha participat en els jocs d'animació lectora. Com a escola més lectora del Vendrell, la Biblioteca l'ha obsequiada amb un lot de llibres per a la seva biblioteca.

Durant la festa de cloenda, es van sortejar diferents premis i obsequis entre tots els participants i es van donar a conèixer els noms dels 12 alumnes que van llegir tots els llibres i van resoldre les activitats associades correctament. L'acte de cloenda va estar conduït per responsables de Ràdio i Televisió el Vendrell, que van convertir la Sala polivalent del Portal del Pardo en un autèntic plató de televisió. D'altra banda, cal destacar la col·laboració que s'ha establert entre la Biblioteca i els diversos comerços, organitzacions i altres entitats de la comarca per tal d'aconseguir que tots els nens participants poguessin disposar d'algun premi o obsequi.

Durant l'estiu, la Biblioteca continua la tasca de promoure la lectura entre el públic infantil i juvenil. Així doncs, un any més, durant els mesos de juliol i agost tornen La Colla de Lectura Infantil i La Colla de la Lectura Juvenil a través de les quals els nens llegeixen un mateix llibre i es troben periòdicament a la terrassa de la Biblioteca per comentar-lo amb l'ajuda d'un moderador mentre prenen un refresc. Tots aquests projectes lúdics tenen com a objectiu ajudar els nens a descobrir la lectura com a font de plaer. Tal com deia l'escriptor Emili Teixidor, "la gent que llegeix viu més: viu la seva vida i la dels altres".



©2019 Ajuntament del Vendrell