Els centres d'educació secundària del Vendrell comptaran amb un nou horari passat l'estiu, quan engeguin les classes del nou curs 2012-2013. La jornada lectiva serà intensiva i es realitzarà de 8.15 h a 14.45 h de dilluns a divendres. Així ho ha comunicat aquesta setmana el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. D'aquesta manera, els centres del municipi veuen acomplerta una llarga reivindicació a favor d'una jornada continuada matinal i l'eliminació de les classes oficials a les tardes.

Per la seva banda, el Col·legi Sagrat Cor també modificarà els seus horaris, però tan sols a secundària: les tardes lectives tan sols seran de dilluns a dijous, per tant, la tarda de divendres deixarà de ser lectiva. L'horari serà el següent: de dilluns a divendres de 8 h a 13.30 h i de dilluns a dijous de les 15 h a les 17 h.

 

Els centres van demanar aquesta mesura argüint que suposaria millores importants per als seus alumnes, ja que, segons estudis pedagògics, en horari de matí és quan el rendiment dels estudiants és major. Així mateix, la coordinació del professorat serà més activa i eficient, atès que continuaran treballant a la tarda. Alhora, es donarà l'oportunitat als alumnes de realitzar activitats extraescolars més aviat que fins ara, la qual cosa permetrà que puguin conciliar la vida familiar i d'estudi.

A més, aquesta mesura suposarà, paral·lelament, un important estalvi econòmic, tant energèticament (llum i calefacció) com de neteja dels espais, la qual cosa pal·liarà, en certa manera, les retallades econòmiques que estan patint els centres de secundària públics per la gestió d'aquests edificis.



©2019 Ajuntament del Vendrell