06-20_TLC02_webMés de 300 persones van assistir a l'acte de cloenda del Taller de llengua i cultura catalanes que va tenir lloc a l'auditori gran de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC). L'activitat, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, es va iniciar amb l'actuació musical de l'Orquestra de l'EMMPAC.

Un cop finalitzat el concert, es van entregar els 160 diplomes als alumnes que han participat en aquest taller. Recordem que el Taller de llengua i cultura catalanes pretén impulsar el català com a llengua habitual de comunicació i evitar les barreres relacionades amb el coneixement i l'ús de l'idioma. A la vegada, també es treballen, de forma transversal, altres aspectes molt importants, com ara el civisme i les normes de convivència des d'una perspectiva intercultural. Cal destacar que també van assistir a l'acte diversos alumnes dels tallers impulsats gràcies al pla pilot que porta per títol "Un Vendrell per a tothom".

 

A continuació, va actuar el Cor Zóngora. Un cop enllestides les actuacions musicals, es va donar pas a un petit refrigeri format per menjars típics dels països de procedència dels alumnes i productes gastronòmics del Vendrell.

Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, va destacar el bon funcionament de l'acte i la bona acollida que ha tingut aquest taller, i va afegir que "des de Serveis Socials estem molt satisfets pel bon desenvolupament del programa i de la cloenda. Volem agrair especialment el suport i l'estreta col·laboració de tota la gent que ha participat en aquest acte, la qual, gràcies al seu esforç solidari, ens ha permès que gaudíssim d'aquesta trobada".

El Taller de llengua i cultura catalanes té per objectiu facilitar l'accés dels col·lectius d'origen immigrant a la formació i informació necessàries per tal que s'integrin al municipi. Els alumnes d'aquest taller són persones que han arribat al Vendrell procedents de països estrangers. Els criteris que es tenen en compte a l'hora d'organitzar els grups són la formació acadèmica i el nivell de català de cadascun dels participants. Aquest any hi han participat alumnes d'origen marroquí, colombià, xinès, romanès i pakistanès, entre d'altres.



©2019 Ajuntament del Vendrell