06-18_Grace_Marin_webEl proper divendres 22 de juny, a les 22 h, dues artistes de Costa Rica, Grace Marín al violí i Pilar Aguilar al piano, actuaran a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Aquestes dues intèrprets estan enregistrant el seu nou CD, format per obres composades per la pianista Pilar Aguilar, a les instal·lacions de l'Auditori.

Pilar Aguilar és una artista versàtil, que tant és pianista, compositora com comentarista. És reconeguda a Costa Rica com internacionalment. Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Saint Olaf de Minnesota i amb l'Orquestra Simfònica Nacional de Costa Rica. L'any 2001 li va ser concedit el Premi Nacional de Música, el guardó més que es dóna a Costa Rica. Ha estat professora de piano a la Escuela de Artes Musicales de Costa Rica, i també, de 1981 a 1992, a la Universidad Nacional de Costa Rica. L'any 2001 va enregistrar dos CD per a Ars harmonica: Remembranzas, per a piano sol, i Géminis, per a flauta i piano, junt amb la flautista Maria Luisa Meneses. Les seves gravacions són tan d'artistes porto-ricencs com de reconeguts compositors, així com de composicions pròpies.

 

Per la seva banda, Grace Marín va néixer a San José (Costa Rica). Va estudiar violí a la Universidad de Costa Rica amb els professors Tetsuo Yagi, Gloria Waissbluth i Guido Calvo. L'any 2004 va obtenir la Licenciate Performer's Diploma a Alemanya, i l'any 2011 el Master's degree in performing per la Universidad Rey Juan Carlos a Madrid. Durant els anys 2005 i 2008 va viure a Palma de Mallorca, on va estudiar amb el professor Agustín León Ara. La seva activitat com a intèrpret i solista l'ha portada a actuar en sales de concerts de París, Munic, Palma de Mallorca, Barcelona, Costa Rica, els Estats Units, el Marroc i Mèxic. Ha actuat amb l'Orquestra Simfònica Nacional de Costa Rica, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Jugend Münchener Phiharmonie.

Pilar Aguilar i Grace Marín són mare i filla, per la qual cosa han fet concerts juntes des que Grace tenia cinc anys. D'aquesta manera, Aguilar ha estat la pianista que l'ha acompanyada durant tots els seus anys d'estudi, que va finalitzar el 1998.

Totes dues ofereixen concerts de manera professional des de l'any 2005. El seu repertori està format per obres de compositors clàssics, però també s'han especialitzat en obres de compositors de l'Estat espanyol i de Costa Rica. Les composicions de Pilar Aguilar són de música de cambra, concretament de violí i piano. La premsa especialitzada ha parlat de música de dona interpretada per dues dones. En el concert que tindrà lloc a l'Auditori Pau Casals podran escoltar-se un gran nombre de composicions de Pilar Aguilar.



©2019 Ajuntament del Vendrell