06-13_sabaudia03_webEl passat cap de setmana, una delegació de l'Ajuntament del Vendrell encapçalada per Benet Jané, alcalde del Vendrell, i Martí Carnicer, primer tinent d'alcalde, es va desplaçar a la ciutat italiana de Sabaudia per assistir a un acte de commemoració dels deu anys d'agermanament entre el Vendrell i Sabaudia.

L'any 2002 es va oficialitzar el protocol d'agermanament, la llavor del qual ja s'havia sembrat anys enrere arran de l'amistat que mantenien diverses famílies del Vendrell i de Sabaudia gràcies a l'estada del grup folklòric Michelle Cestra a la vila en un intercanvi amb l'Esbart Vila del Vendrell. Per aquest motiu, durant els actes del passat cap de setmana es van recordar dues persones que han mort en el darrer any. Per una banda, Hugo Cestra, que va ser el promotor de la formalització de l'agermanament entre totes dues ciutats i que sempre se'l recordarà com una persona afable, activa en l'agermanament i que s'estimava el Vendrell com si fos un vendrellenc més. De l'altra, Antonio Aversano, Tonino, una persona que sempre va treballar amb diligència en les diferents trobades que s'han dut a terme per tal de mantenir actiu l'agermanament.

 

Per commemorar el desè aniversari de l'agermanament, al carrer de Sabaudia que està dedicat al Vendrell es va descobrir un plafó de textos i fotografies que fan un repàs dels deu anys de germanor entre totes dues poblacions.

Està previst que durant la tardor es commemorin al Vendrell els deus anys de l'agermanament, encara que s'ha de concretar la data.



©2019 Ajuntament del Vendrell