05-30_dia_emprenedor_webPer tercer any consecutiu, en el marc singular de les instal·lacions del Celler Avgvstvs i amb un nombre d'assistents proper a les 200 persones, va tenir lloc el passat 24 de maig la tercera edició del Dia de l'Emprenedor, organitzat per L'Eina Espai Empresarial i la Xarxa Emprenedora de L'EINA.

Al voltant de les 10 del matí i amb el beneplàcit d'una climatologia que convidava a la xerrada distesa durant les activitats programades a l'exterior, es va iniciar la jornada amb les intervencions de Kenneth Martínez, regidor d'Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell, i de Lídia Rodríguez, portaveu de la Xarxa Emprenedora, els quals, alternativament, van donar la benvinguda als assistents i van presentar els objectius i la raó de ser de la xarxa empresarial, una iniciativa desenvolupada des de L'EINA Espai Empresarial que ja compta amb un total de 200 empreses associades i que té com a principi fonamental fomentar la creació de sinergies i la col·laboració entre emprenedors.

 

La primera presentació va anar a càrrec de Julio López, responsable del Contact Center Consumidor de Caprabo, i va tenir per títol "Màrqueting on-line 3.0". Al llarg de la seva intervenció va destacar la importància de la responsabilitat empresarial amb els seus clients i en quina mesura el paper de les xarxes socials i d'altres recursos virtuals es pot convertir en un element crític per a l'empresa si la gestió de la marca amb el seu públic no és la desitjable. Conèixer el funcionament dels mitjans digitals, tenir presència a les xarxes i gestionar adequadament la informació provinent de l'entorn seran factors transcendentals en les possibilitats d'èxit de l'empresa.

Finalitzada la primera intervenció, es va donar pas a un esmorzar de networking per gentilesa de l'empresa Caprabo, cosa que va propiciar un presa de contacte entre les persones assistents.

La ponència "Mites, perfils i errors dels emprened@rs", a càrrec de Guillem Perdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i coautor del llibre Escola d'Emprenedors. Descobreix el potencial emprenedor que ports a dins, va oferir un suggeridor punt de vista sobre les diferents tipologies dels emprenedors i alhora va trencar alguns estereotips que acostumen a associar-se a la seva figura. De manera molt gràfica i entretinguda, en el seu llibre s'utilitzen diferents personatges populars per il·lustrar els models més representatius dels nous empresaris.

El punt més lúdic de la jornada va ser la presentació del nou lipdub de la Xarxa Emprenedora, una iniciativa col·lectiva en la qual ha participat bona part dels d'emprenedors amb el rerefons d'un tema del grup calafellenc Buhos.

A l'espai exterior adjunt a la sala de presentacions va tenir lloc posteriorment l'apartat "Empresa i cultura: experiències d'èxit al Vendrell", a càrrec de tres emprenedors de la zona vinculats a diferents sectors: Jimmy Piñol, representant del grup musical Lax'n' Busto; Roser Oter, ceramista, i Jaume Solé, productor agrari, van exposar les seves experiències emprenedores en un format de tertúlia conduït pel presentador de RTV el Vendrell Pere Sallent.

Per la seva qualitat d'amfitrió i membre de la Xarxa Emprenedora i amb la finalitat de donar a conèixer un dels cellers més rellevants del territori, Albert Roca va oferir una visita guiada a les seves instal·lacions, cosa que va permetre conèixer els processos d'elaboració de les diferents varietats que componen el catàleg del Celler Avgvstvs Fòrvm.

La jornada va concloure amb un dinar elaborat i servit pels alumnes de l'Escola de Turisme del Baix Penedès en el qual es van degustar vins i caves dels cellers Avgvstvs Forum, Jané Ventura, Mil·liari i Partida Creus.

Després d'un breu parlament de l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es va posar el punt final a una trobada que, com les anteriors, ha estat oberta a tot el teixit empresarial del territori, amb la finalitat d'abordar aspectes rellevants per al col·lectiu d'emprenedors i emprenedores, des d'enfocaments plurals i innovadors.



©2019 Ajuntament del Vendrell