05-29_SWAN_2012_2_webAigües de Tomoví ha presentat la seva experiència en la instal·lació de comptadors intel·ligents d'aigua als barris marítims del Vendrell en el marc de les conferències SWAN (The Smart Water Networks Forum), que s'han fet a Utrecht (Holanda) davant d'un auditori format per les principals empreses mundials d'aigua i tecnologia, consultors, empreses de serveis públics i altres experts en el camp de les xarxes d'aigua intel·ligents.

L'encarregat de presentar l'innovador projecte del Vendrell ha estat el delegat d'Aqualia a Tarragona, Jordi Aguilera, qui ha detallat les característiques de la iniciativa, que ha comprès la instal·lació de 9.000 comptadors intel·ligents, fet que ha convertit aquest projecte en els més ambiciós d'aquestes característiques a l'Estat espanyol.

 

En aquest sentit, Aguilera ha destacat els avantatges que suposa aquesta tecnologia. D'una banda, permet disposar diàriament de forma automàtica del perfil de consum i identificar les possibles alertes de fuita. A més, per a l'Ajuntament i el Servei Municipal d'Aigües aquest sistema permet optimitzar la inversió a través de la millora del coneixement de la distribució de l'aigua i de la utilització de la xarxa.

El regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell i president d'Aigües de Tomoví, Jaume Escarré, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que un projecte portat a terme al Vendrell provoqui interès internacional i serveixi d'exemple d'una gestió moderna i responsable. Escarré també ha recordat que els comptadors intel·ligents aporten beneficis importants per als vilatans, ja que "no tenen cap cost directe sobre les tarifes de l'aigua, permeten obtenir lectures remotes sense necessitat de ser-hi presents i poden estar informats de consums excessius per fuites o detectar un mal funcionament en l'aparell mesurador".

El fòrum SWAN es convoca anualment amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació sobre els beneficis de les xarxes d'aigua intel·ligents, així com per informar sobre les metodologies i les millores pràctiques i compartir experiències dels participants, els seus casos d'estudi o les investigacions que porten a terme.



©2019 Ajuntament del Vendrell