05-09_presentacio_llibreEl proper divendres 11 de maig, a les 19.30 h, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Pública Terra Baixa, coincidint amb la commemoració del 167è aniversari del naixement d'Àngel Guimerà, la Casa Museu Àngel Guimerà presentarà el llibre Literatura, territori i identitat, editat per Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català, del qual la Casa Museu Àngel Guimerà en forma part com a sòcia.

La publicació d'aquest llibre és fruit dels seminaris sobre patrimoni literari i territori que Espais Escrits organitza des de l'any 2005 amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. El contingut del llibre s'ha ordenat per temes a fi de guanyar coherència i facilitar-ne la lectura. D'aquesta manera, el llibre planteja una visió transversal a través de la literatura, el territori, la memòria, el patrimoni i la gestió de la comunicació, temes de debat i de reflexió que configuren un corpus teòric important que ens permet defensar, comparar i compartir la nostra experiència com a xarxa de patrimoni literari amb altres iniciatives semblants que existeixen actualment a Europa.

 

La presentació del llibre anirà a càrrec de Neus Oliveras, Pere Poy i Àngels Santacana.

Cal dir que el llibre recull l'article "Literatura en el territori: on són els referents? Estat de la qüestió" que Neus Oliveras va presentar durant el seminari que va tenir lloc a Folgueroles l'any 2009. També hi trobarem l'article de Pere Poy anomenat "El cànon narratiu ebrenc: Moncada, Bladé, Arbó", que va ser presentat al seminari celebrat a Móra d'Ebre l'any 2007.



©2019 Ajuntament del Vendrell