04-30_Foto_Moiss_Lee_2_bn_webEl proper dissabte 5 de maig, a les 20.30 h, el jove i prestigiós violoncel·lista Moisés Lee actuarà a l'Auditori Pau Casals com a becari convidat de la Fundació Pau Casals. Durant tot el dia, la Fundació farà les proves de selecció i atorgarà les beques als joves que s'hi presenten. D'aquesta manera, la Fundació Pau Casals donarà a conèixer el veredicte de les noves beques abans del concert de Moisés Lee.

Moisés Lee estarà acompanyat per la pianista txeca Lucie Valcova. Tots dos interpretaran la Sonata per a violoncel i piano núm. 4, de L. van Beethoven, la Sonata per a viola i piano en la menor, de F. Schubert, i la Sonata per a violoncel i piano, op. 40, de D. Shostakovitx.

Moisés Lee, nascut a Barcelona, va començar a tocar el piano quan tenia quatre anys, i als set va iniciar l'aprenentatge del violoncel amb el professor Lluís Cedó. Més endavant, es va traslladar a Madrid, on va rebre classes de Catherine G. Lang i Michal Dmochowski. Als disset anys va rebre el títol superior al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, amb Ángel García Jermann, i després va estudiar durant dos anys amb els mestres Kazimierz Michalik i M. Dmochowski, becat per la Fundación Caixa Galicia; més endavant, va continuar els seus estudis a Praga amb el professor Daniel Veis.

Ha participat en diferents festivals i cursos internacionals amb reconeguts artistes, com Natalia Shakhovskaya, Frans Helmerson, Philippe Müller, Jian Wang, Lluís Claret, Myung-Wha Chung i Elías Arizcuren, entre d'altres. Va guanyar el primer premi i el premi especial Francesc Dagà del Concurs Obert d'Interpretació Musical L'Arjau de Barcelona, el primer premi del Concurs Jóvenes Intérpretes de Xàtiva, i el primer premi del Concurso Intercentros "Hazen" de Música de Cámara. Recentment, ha estat semifinalista al prestigiós Concurs Internacional de Violoncel Witold Lutoslawski de Polònia.

També ha actuat en les sales de concerts de l'Auditori Nacional de Madrid, del Teatro Real, del Círculo de Bellas Artes de Madrid, la Sala Martinu de Praga, la Filharmònica Nacional a Varsòvia, etc. Ha realitzat enregistraments per a diferents emissores de ràdio, de solista i en conjunts de cambra. Ha col·laborat amb el grup de música contemporània Plural Ensemble, sota la direcció de Fabián Panisello i Wolfgang Lischke. Actualment, i gràcies a la beca de la Fundació Pau Casals, continua els seus estudis de màster amb Mikael Ericsson a l'Acadèmia d'Arts Escèniques de Praga i amb Philippe Muller al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París.

Es dóna la circumstància que tant Mikael Ericsson com Philippe Muller han actuat a l'Auditori en el marc del Festival Internacional de Música Pau Casals.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell