04-10_joves_idees01_webEl passat 13 de març va iniciar-se una nova edició del concurs "Joves amb idees" organitzat per L'Eina i l'Ajuntament del Vendrell.

La cinquena edició d'aquest programa, un dels més interessants i motivadors per la implicació de l'alumnat d'educació secundària, compta amb la participació dels instituts d'educació secundària Andreu Nin, Baix Penedès i Sagrat Cor.

"Joves amb idees" és un projecte de L'Eina i l'Ajuntament del Vendrell que té com a objectiu fomentar l'esperit emprenedor dels adolescents. L'activitat consta d'una primera fase integrada pels Seminaris i tallers de generació d'idees i creació d'empreses, que ha tingut lloc entre els dies 13 i 23 de març. Aquests tallers permeten als joves entrar en contacte amb els conceptes i les singularitats empresarials partint d'activitats didàctiques i fomentant la col·laboració en grup.

L'objectiu final és aconseguir que els joves presentin els seus projectes empresarials d'una manera creativa i viable per a la seva posada en pràctica. Al llarg de les diferents edicions s'han presentat projectes de gran originalitat i possibilitats de portar-se a terme, fet que evidencia que, amb l'adequada orientació i una formació específica sobre els fonaments principals del món de l'empresa, l'estímul d'idees i la motivació permeten resultats sorprenents en els adolescents.

La incerta situació del mercat laboral i els efectes especialment negatius sobre el sector juvenil fa que l'actitud emprenedora d'aquest col·lectiu tingui una significació especial en aquests moments

La presentació dels finalistes i la selecció de guanyadors tindrà lloc a L'Eina al mes de maig, en una jornada de caràcter lúdic i acadèmic en la qual el Jurat dictaminarà sobre els projectes presentats. El Jurat estarà format per representants de l'Ajuntament del Vendrell, la Xarxa Emprenedora de L'Eina, el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV de Tarragona i l'Organisme Autònom de Desenvolupament Local, entre altres.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell