05-04_sant_jordi_2011_webEl XL Concurs Literari Sant Jordi, organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i adreçat a la població escolar del municipi, ha comptat enguany amb una àmplia participació, que supera un any més les xifres de les altres edicions. 804 alumnes de 3r de primària fins a 2n de batxillerat han escrit les seves històries al voltant del tema "Parada tecnològica: una setmana sense llum". L'any passat hi van participar 625 escolars, un nombre que ja va ser un rècord.

Així doncs, per a aquesta edició del certamen, els alumnes han escrit una narració sobre el supòsit que hi hagués una parada tecnològica durant una setmana sencera. És a dir: cal que es demanin com viurien durant set dies sense llum, sense televisió, sense ordinador, sense mòbil... Què farien? Què passaria a casa seva, al seu barri i a la vila o poble on viuen? I al món? S'afanyarien a inventar cap estri per crear una energia nova que fes anar aquests aparells? O potser s'adaptarien i trobarien altres aficions? I si la parada tecnològica durés tota la vida?

Aquesta temàtica de redacció s'emmarca en la celebració del centenari del naixement de Pere Calders, per la qual cosa es va creure convenient presentar un tema que fregués la ficció, la paròdia i, fins i tot, el surrealisme. En aquest sentit, tal com fa Calders, els alumnes han pogut escriure sobre els invents i els ginys científics que els ajudarien a passar aquesta parada tecnològica; sobre els éssers (fantasmes, esperits, àngels, mags, extraterrestres...) que habiten al voltant, i sobre els fenòmens fabulosos i fantàstics que succeeixen, però que la gent no veu perquè està tot el dia amorrada a les pantalles.

En aquests moments, els membres del Jurat ja estan llegint totes les redaccions per triar les guanyadores del XL Concurs Literari Sant Jordi. L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dilluns 23 d'abril, a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de Pep Jai (en cas de pluja, l'acte es farà al Teatre Municipal Àngel Guimerà). Tots els participants rebran, com a obsequi, un llibre que recull els treballs premiats l'any anterior, il·lustrats pels alumnes de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa. Seguidament, la Companyia Mumusic Circus escenificarà l'espectacle per a tots els públics RODA, món.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell