03-12_Xavier_Figuerola_webEl Cicle Jazz a l'Auditori, que programa el Patronat Municipal Auditori Pau Casals des de l'any 1992, començarà el proper dissabte 17 de març a les 22 h. En aquest cas, l'acte d'inauguració anirà a càrrec de la Big Band de l'escola Músics del Vendrell. Prèviament, Xavier Figuerola haurà fet una classe magistral de big band durant tota la tarda.

La Big Band de l'escola Músics del Vendrell és una orquestra de jazz formada per una vintena de músics, tots alumnes del centre i d'edats molt variades (des dels vint fins als cinquanta anys). Aquesta formació es va crear el 2005 i ha tingut continuïtat participant any rere any en audicions a la mateixa escola, al Museu Deu i en la programació del Cicle de Jazz de l'Auditori Pau Casals.

La Big Band està integrada per sis saxos, dos clarinets, cinc trompetes, tres trombons, piano, guitarra, baix, bateria i percussió, la qual cosa assegura una sonoritat rica i contundent que no deixa indiferent el públic. El repertori és molt variat (sempre dintre de l'àmbit del jazz i la música moderna), però comprensible i amè. S'hi poden escoltar temes de swing, bossa, latin i reggae, de compositors com ara Henry Mancini, Herbie Hancock, Chuck Rio o Dean Sorenson. De la direcció de la Big Band se n'encarrega Víctor Verge, professor de saxo de l'escola Músics, a més de Quim Nicolàs, professor de trompeta, que col·labora des del faristol fent tasques de codirecció.

Pel que fa a Xavier Figuerola, saxofonista, va néixer a Barcelona el 1962. Estudià clarinet al Conservatori Municipal de Barcelona. El 1983 va entrar com a professor de saxo i clarinet al Taller de Músics de Barcelona. Ha aconseguit diversos premis en diferents festivals: 2n premi al Festival de Jazz de San Sebastià amb el grup Beboporum octet; 2n premi al Festival de Jazz de Berlín amb la Big Band del Taller de Músics. També ha format part de diferents grups de jazz com Madagascar, Lluís Vidal Trio + Octet de Vent, Manel Camp jazz quintet, Big Band de Terrassa, Afro Blue. Des de l'any 1990 també forma part de l'orquestra del Teatre Lliure de Barcelona, amb la qual ha participat en nombrosos festivals i ha publicat dotze CD. Ha col·laborat, entre altres, amb músics com Stevie Wonder, Jerry Lewis Big Band, Tete Montoliu, Jimy Owens, Ralph Lalama o John Abercrombie. De la mateixa manera, també ha participat en gravacions de Joan Manuel Serrat, Mecano, Dyango, Lluís Llach o Max Sunyer, i regularment realitza gravacions com a músic d'estudi. És professor de saxo de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) des de l'any 2001. El 1995 va obtenir el premi "al millor solista de vent", i el 2000 i el 2001 el premi "al millor saxo soprà", atorgats per l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya.

La Big Band de l'escola Músics i el saxofonista Xavier Figuerola faran gaudir el públic que gaudeix de la música, sobretot del jazz. Cal tenir en compte l'horari dels concerts, que s'avança mitja hora. D'aquesta manera, els concerts a l'Auditori Pau Casals seran a les deu del vespre.



©2019 Ajuntament del Vendrell