03-06_bucs_assaig04_webL'Ajuntament del Vendrell ha signat un conveni de col·laboració amb l'Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) per cedir-los la gestió i el manteniment dels bucs d'assaig del municipi.

Aquesta cessió es produeix per millorar l'atenció als grups musicals i també per augmentar el control de les instal·lacions per evitar-ne possibles mals usos. Per aquest motiu, s'ha escollit una associació vinculada directament amb el món de la música.

A partir d'ara, per utilitzar un buc, els grups signen un contracte de reserva d'un horari, amb una quota de 8 euros per hora setmanal i de 6 euros per als grups o músics socis de l'AMBP.

Una altra novetat important és la creació de la targeta RE10 per contractar el lloguer de l'espai. La RE10 és una targeta de 10 hores d'assaig que es pot utilitzar lliurement. Només cal reservar un buc 24 hores abans per confirmar-ne la disponibilitat. Aquesta targeta, que es pot adquirir per 30 euros els no socis i per 20 els socis de l'AMBP, permet reservar un dels dos bucs d'assaig segons les necessitats extres del grup musical o músic, ja que es pot utilitzar per hores individuals sense haver d'estar inscrit als bucs.

També s'ha de destacar la remodelació de les instal·lacions i els equipaments dels dos bucs d'assaig. Així, s'han equipat els bucs amb material nou per iniciar aquesta nova fase des de zero. Cada buc tindrà bateria completa, equip de veus amb tres micròfons, amplificador de guitarra, amplificador de baix i faristol. Anteriorment, molts d'aquests aparells els havien de portar els mateixos grups musicals. Ara la intenció és no perdre temps a muntar i desmuntar, i que el temps d'assaig sigui el màxim possible.

Respecte a totes aquestes novetats, Eva Moreno, regidora de Joventut, ha manifestat que "amb aquest nou impuls volem recuperar l'essència d'espai creatiu, dinamitzador i cultural d'aquests bucs d'assaig del Vendrell, i que aquest equipament de la vila torni a ser atractiu per als grups de música de la nostra comarca. Ara les instal·lacions estan més ben equipades; és una clara aposta per la qualitat i la seriositat. No hem d'oblidar que aquest és un servei que s'ofereix als joves de la vila per desenvolupar els seus projectes en l'àmbit cultural".

L'anunci d'aquestes millores s'ha fet aquest dimarts a les 19 h, en el transcurs d'una jornada de portes obertes per conèixer els nous bucs i el funcionament de la nova gestió a mans de l'AMBP.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell