02-29_gastronomia01_webDel 26 al 28 de febrer va tenir lloc el Fòrum Gastronòmic de Santiago de Compostel·la, en el qual van participar els cuiners Miquel Soria, del Restaurant Miquel Soria, i Rafael Martínez, del Restaurant Calders, en representació del col·lectiu Les Cuines del Vendrell.

Aquest dos mestres culinaris van preparar una degustació de xató, una coca de recapte 2012 i un tataki de tonyina amb calçots i vinagre forvm chardonnay a l'estand de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), on hi havia una àrea destinada a la realització de demostracions.

Aquesta demostració va servir per donar a conèixer, explicar i promocionar què és un col·lectiu de cuina, quines activitats es fan des del col·lectiu i qui en forma part; en definitiva, els dos cuiners van aprofitar per explicar el producte, la cuina i el territori que representaven mentre anaven cuinant i oferint les degustacions perquè fossin tastades pel públic.

Cada sessió culinària estava destinada a un grup de 16 comensals, que estava format per públic gourmet afeccionat i professionals del món de la gastronomia, sobretot periodistes. És la segona vegada que el col·lectiu gastronòmic vendrellenc és present en aquest fòrum gastronòmic tan important.



©2019 Ajuntament del Vendrell