02-27_ple_webEn el Ple ordinari d'avui a l'Ajuntament del Vendrell s'ha arribat als següents acords:

S'ha aprovat, per unanimitat, la designació de la regidora Elisabet Rodríguez, en substitució de la regidora M. Teresa Mercader, en els següents òrgans col·legiats i Consells:

- Comissions informatives d'hisenda i especial de comptes, de convivència i serveis, i d'urbanisme i medi ambient.

- Consell Escolar Municipal, Centre de documentació, estudi i difusió Àngel Guimerà i Consell Municipal per la Convivència i Civisme.

Amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), s'ha ratificat l'acord adoptat per la Junta de Govern Local, de 27 de desembre de 2011, d'aprovació inicial del Pla Local d'Igualtat per als anys 2012-2015. L'objectiu del Pla és traçar mesures i accions concretes per impulsar les polítiques de gènere, lluitar contra la violència de gènere, fomentar la participació de les dones, modificar el repartiment dels treballs i usos del temps, incidir en la coeducació, la formació i la producció cultural de les dones, desenvolupar la perspectiva de gènere en el disseny de la ciutat i territoris i promoure la salut de les dones.

S'ha aprovat, amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), que l'Ajuntament del Vendrell formi part de l'"Asociación Internacional de Ciudades Educadoras". D'aquesta manera, el Vendrell, mostrant-se preocupat per cercar estratègies innovadores i tirar endavant projectes en el marc educatiu, formarà part d'una associació de ciutats educadores que té els objectius següents: promoure el compliment dels principis de la Carta de Ciutats Educadores, impulsar col·laboracions i accions concretes entre les ciutats, participar i cooperar activament en projectes i intercanvis d'experiències amb grups i institucions amb interessos comuns, aprofundir en el discurs de Ciutats Educadores i promoure les seves concrecions directes, influir en el procés de presa de decisions dels governs i de les institucions internacionals en qüestions d'interès per a les Ciutats Educadores, dialogar i col·laborar amb diferents organismes nacionals i internacionals.

S'ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada per l'equip de govern per eximir de l'impost de plusvàlua a propietaris que perdin l'habitatge habitual. Malauradament, famílies de diferents municipis, i també del Vendrell es poden trobar en els propers mesos que, degut a la crisi econòmica actual i a la pèrdua d'ingressos, no puguin atendre amb regularitat les quotes hipotecàries del seu habitatge habitual, i la puguin perdre. Aquesta regulació suposa que en el cas que els propietaris d'un habitatge hagin de retornar l'immoble a l'entitat financera que els va concedir l'hipoteca, a més a més de perdre la propietat de l'immoble, es generi un impost del qual s'han de fer càrrec obligatòriament. És per aquests motius que l'Ajuntament del Vendrell, sensible a aquesta desagradable situació, vol trobar els mecanismes legals que permetin no haver de liquidar la plusvàlua en aquest supòsit concret al venedor, amb efectes immediats aquest mateix exercici 2012, sense contradir l'actual marc legal estatal.

S'ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada per tots els grups municipals del Consistori sobre el deute de la Generalitat de Catalunya als Ajuntaments. Es demanarà al Govern de la Generalitat que, en la màxima brevetat possible, s'aprovi una llei de finances locals i de governs locals que suposi una millora pel finançament dels ens locals. S'instarà al Govern de la Generalitat a fer efectiu el pagament dels deutes amb els ajuntaments derivats d'acords i convenis que afecten el desenvolupament de competències municipals. En el cas que el pagament no pugui ser immediat, es demanarà a la Generalitat de Catalunya que fixi el calendari del pagament del deute, integrant al conjunt de les conselleries i dels seus organismes dependents.

S'ha rebutjat, amb 14 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 a favor (PxC), la moció presentada pel grup municipal de PxC per a la supressió del registre de parelles de fet de l'Ajuntament del Vendrell. D'altra banda, s'ha aprovat, amb 14 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), una esmena a la totalitat amb text alternatiu amb els acords d'estudiar i analitzar el registre de parelles de fet de l'Ajuntament del Vendrell i prendre les mesures correctores per evitar-ne usos fraudulents.

S'ha rebutjat, amb 14 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 a favor (PxC), la moció presentada pel grup municipal de PxC per rebutjar la reforma laboral del Govern de l'Estat. D'altra banda, s'ha aprovat, amb 12 vots a favor (PSC, PxC i JpV) i 7 en contra (CiU i PP), una proposta de resolució del grup municipal del PSC referent a la reforma laboral imposada pel govern de l'Estat amb els següents acords: instar al govern central que n'accepti el rebuig social generalitzat, que convoqui la mesa de diàleg social, que afronti la necessitat d'enfortir els serveis públics i que compleixi els compromisos adquirits del nou Estatut de Catalunya en matèria de finançament.

S'ha rebutjat, amb 14 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 a favor (PxC), la moció presentada pel grup municipal de PxC per instar als Ministeris d'Economia i Hisenda a gravar amb un 18% els enviaments de remeses dels ciutadans estrangers residents a Espanya.

S'ha aprovat, amb 13 vots a favor (CiU, PSC i JpV), 5 abstencions (PxC) i 1 vot en contra (PP), la moció presentada per Junts pel Vendrell (JpV) en suport a l'escola catalana.

A la sessió plenària hi ha hagut l'absència del regidor Joan Josep Nin (PSC) i de la regidora M. Teresa Mercader (PP).

 



©2019 Ajuntament del Vendrell