02-06_dipsit_Nirvana_Massos_2_webAl llarg de l'any es realitzaran les neteges programades als dipòsits del municipi per garantir la qualitat de l'aigua distribuïda. De moment, ja se n'han netejat quatre.

Aigües de Tomoví, l'empresa mixta municipal que gestiona la xarxa d'abastament i sanejament del Vendrell, ja ha iniciat el Pla Anual de Neteja i Desinfecció dels dipòsits d'aigua que abasteixen el municipi per a aquest any 2012, inclòs en el Pla d'Autocontrol i Gestió del Subministrament. D'aquesta manera, l'empresa compleix el Pla de Vigilància de Control Sanitari d'Aigua de Consum Humà de Catalunya.

La realització d'aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l'aigua emmagatzemada als dipòsits, la qual posteriorment es distribueix a tota la població. Per això, la neteja es realitza en tres fases. En una primera fase es fa la neteja hidromecànica per extreure els sòlids de les parets i el terra. Després, aprofitant que el dipòsit està buit, es revisen i reparen, si és necessari, les vàlvules, les arquetes, les canonades i altres elements del dipòsit. Per últim, es realitza la desinfecció de l'interior del dipòsit i es comprova la qualitat de l'aigua abans de restablir-ne el subministrament. De moment, ja s'han netejat i s'han desinfectat els dipòsits municipals de Nirvana-els Masos, Nirvana intermedi, la Masia Blanca i les Mates.

La neteja dels dipòsits és una de les actuacions que Aigües de Tomoví du a terme per garantir la qualitat de l'aigua que arriba a les aixetes de totes les cases. En aquest sentit, el regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, ha recordat que "a més, l'empresa realitza un control analític de l'aigua subministrada exhaustiu a través del qual es controlen paràmetres tant fisicoquímics com microbiològics".

Amb aquestes actuacions, Aigües de Tomoví i l'Ajuntament del Vendrell reiteren el seu compromís de mantenir i millorar de manera contínua les infraestructures hidràuliques del municipi per tal de garantir la qualitat de l'aigua per al consum humà.



©2019 Ajuntament del Vendrell