A partir del mes de febrer i fins al proper mes d'abril, la dinamitzadora del Punt Jove de Salut de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell durà a terme uns tallers participatius destinats als alumnes de primer d'ESO dels instituts Andreu Nin, Baix Penedès i Mediterrània. En concret, es realitzaran dos tallers informatius, un d'autoestima i l'altre de diversitat sexual. Els objectius d'aquest programa són: introduir aspectes sobre la sexualitat i l'autoestima als alumnes de 1r d'ESO; trencar els mites i estereotips referits a la sexualitat; treballar en la resolució de dubtes, i aclarir conceptes entorn de la sexualitat i l'acceptació d'un mateix.

La principal prioritat del taller d'autoestima és aconseguir que els joves s'acceptin tal com són i fer-los entendre que són únics com a persones. En aquest cas, es treballarà l'autoestima des d'un sentit intern, valoratiu de la persona i autocrític sobre la bellesa externa, mitjançant fitxes i dinàmiques participatives i de grup.

Pel que fa al taller de diversitat sexual, es busca treballar la diversitat sexual com a tal i fer una pinzellada a la història, a les variades identitats personals, a les respostes sexuals, etc. També es pretén donar informació sobre els diferents tipus de malalties de transmissió sexual i els tipus d'anticonceptius que podem trobar al mercat per gaudir del sexe de forma segura.
Cada any, l'Àrea de Joventut ofereix un programa d'activitats als instituts, en aquest cas dirigit als alumnes de primer d'ESO. En altres cursos s'han dut a terme l'exposició "Sex o no sex" i les xerrades de prevenció sobre l'alcohol, també organitzades per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell