elvendrell_2008_webL'Ajuntament del Vendrell aposta per mantenir el Pla de Barris al municipi, però demana més garanties al govern de la Generalitat de Catalunya.

Davant l'anunci del Govern de la Generalitat de Catalunya en què aquest any 2012 no es pagaran els diners compromesos per realitzar les obres i projectes del Pla de Barris, des de l'Ajuntament del Vendrell es vol mostrar la seva voluntat de seguir apostant per aquest projecte estratègic per la vila.

En aquest sentit, Laia Gomis, regidora de Pla de Barris, ha manifestat que: "la voluntat del govern del Vendrell es tirar endavant amb els equipaments i projectes socials plantejats per la Llei de Barris a la vila".

Tot i això, la regidora ha avisat que: "amb l'actual escenari d'incertesa econòmica que ens planteja la Generalitat de Catalunya, en aquests moments, es fa realment difícil assegurar l'inici dels projectes programats per aquest 2012 al Vendrell. Per tant, amb el context econòmic que ens trobem, només podem anunciar l'ajornament de les obres amb un cost econòmic més elevat fins a tenir la garantia de cobrament de les subvencions compromeses per part del govern de la Generalitat. Amb tot, des del govern del Vendrell farem un esforç per impulsar, en la mesura que sigui possible, els principals projectes socials contemplats al Pla de Barris del Vendrell '.

Laia Gomis també ha defensat la necessitat que els ajuntaments coneguin en quin moment el Govern català pagarà els diners compromesos amb la Llei de Barris: "Voldríem demanar al Govern de la Generalitat que estableixi un calendari de pagament de les quantitats econòmiques pendents que permetin als ajuntaments com el del Vendrell, i molts altres, planificar l'execució d'aquests projectes importants pel municipi sense que afectin a la solvència financera del consistori".

La regidora Laia Gomis assistirà el proper dilluns 30 de gener, a les 12 h, a la reunió convocada a la seu de la Federació de Municipis de Catalunya, on el secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, informarà als representants municipals sobre el finançament i l'evolució de la Llei de Barris.



©2019 Ajuntament del Vendrell