01-11_ExpoitalianswAquest divendres 13 de gener, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de la nova exposició de la Sala Portal del Pardo del Vendrell, que presenta els treballs en paper, ceràmica, tèxtil i llibres de quatre artistes italians.

Loredana Seregni treballa en l'àmbit de les arts i participa en exposicions nacionals i internacionals. Realitza escultures fràgils, transparents i lleugeres: les treballa amb gases de guix i materials tèxtils suaus. Crea instal·lacions mitjançant materials naturals: terra, aigua i herba. Fa obres interactives i tridimensionals de grans dimensions amb teles lleugeres i evanescents. Els seus nombrosos viatges l'han inspirat en l'obra Porte a porte. Les fotos de les portes que Loredana Seregni ha fet en molts països s'han transormat aquí en grans teles de seda amb una tècnica especial que permet que la imatge es vegi per ambdós costats.

Per Sandra Baruzzi, el cos és principalment un lloc, és la casa: la casa dels nostres sentiments, la llar de les nostres passions i dels nostres pensaments. Les seves escultures estan plenes de llums i ombres; contenidors de conflictes i harmonia, d'odi i d'amor. Sandra Baruzzi captura i embolcalla dins dels fulls de paper el detall o la totalirat del cos de la dona, els moviments del seu interior, els moviments de l'ànima. Les escultures s'inflen, s'aprimen, es corben, agafen volum, són invasores i envaïdes, habiten i són habitades. Fulls de paper sublimats, doblegats, plegats, desplegats, que ofereixen imatges contemporànies i actuals.
Guglielmo Marthyn presenta personatge-símbols, pallassos, espantaocells, arbres-món enriquits amb altres presències. Existeix un vincle entre el somni, la faula, el joc. Un món encantat que desperta la sorpresa de la mirada vigilant, complaent i còmplice. Evoca la infantesa i la seva terra nadiua: la Vall d'Aosta. Reprèn amb insistència el camí d'una humanitat activa i alegre que troba una redempció comunicativa en l'acte creatiu. Amb Marthyn també cal esplaiar-se en la investigació dedicada a la comprensió dels materials ceràmics (terres, esmalts), en la investigació que no se serveix de "dreceres", en la investigació que, de totes maneres, és un mitjà i no una finalitat.
Roberto Zanello utilitza materials heterogenis; el paper i la tela són privilegiats. Amb el paper blanc, de color o fet a mà produeix llibres, bols i escultures des de l'any 1985. El tema del laberint el té involucrat en una recerca de fa vint anys. La roba sovint la cambina amb el rovell, tenyida, estripada, trenada en grans plafons o en grans instal·lacions interactives. Fa tallers didàctics a Itàlia i a l'estranger des de fa 30 anys, tant per a institucions públiques com privades. El "Grafik concept" el fa estar compromès amb cartells i publicitat.
L'exposició es podrà visitar fins al proper 12 de febrer, i l'horari serà de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i diumenges d'11 h a 14 h.
Per a més informació: Patronat Municipal de Serveis Culturals, tel. 977 66 56 84.



©2019 Ajuntament del Vendrell