01-10_Jornades_IntergeneracionalsEnguany el Museu Deu i l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell organitzen les II Jornades intergeneracionals que porten per títol "Avi, porta el teu nét! Nét, porta el teu avi!".
L'èxit obtingut l'any passat, en què més d'un centenar de persones van participar en les Jornades, ha portat a aquestes dues entitats a plantejar-se una reedició sota el mateix lema: potenciar la relació familiar entre avis i néts.

 Aquest any, però, els avis i els néts tindran un paper molt important, ja que prendran part activa en el desenvolupament de les activitats programades. El tema de les Jornades gira entorn de la història de la ceràmica al Vendrell i de la relació de la terrissa amb la vida quotidiana. Els avis transmetran als infants els seus coneixements i records tot establint una conversa al voltant d'un objecte en desús: el càntir. Junts, i sempre conduïts per un educador, el dimecres 25 de gener, a dos quarts de sis de la tarda, descobriran a través d'un càntir com era la vida i els costums domèstics d'anys enrere, testimonis clau d'uns valors que cal recuperar i conservar.
El dimecres 1 de febrer, la ceramista del Vendrell i mestre artesana Camil•la Pérez farà que els assistents participin en el procés de creació d'un càntir. Després, petits i grans faran la seva rajola de fang. Quan estigui cuita, se la podran endur a casa com a record de les Jornades, gràcies a la col•laboració de l'Escola d'Art Apel•les Fenosa.

"L'ús del desús" és el tema que es tractarà en la penúltima sessió. Els jardins del Museu Deu es convertiran en una àrea de jocs i taller d'escultures amb material de reciclatge. L'ampolla de plàstic serà, en aquesta ocasió, el fil conductor de l'activitat, ja que la introducció d'aquest material en les nostres llars ha estat causa i efecte de la desaparició i creació d'una nova cultura basada en el consumisme.

La cloenda de les Jornades tindrà lloc el dissabte 11 de febrer, a les 12 del migdia, amb l'activitat "Els càntirs també ballen", amb un ball en el qual participaran avis i néts. La finalitat de les Jornades és passar una bona estona en família i amics i sobretot establir uns forts vincles afectius amb la història i la tradició.

Totes les activitats es realitzen al Museu Deu i són gratuïtes. Cal inscriure's prèviament, tant si es vol assistir a totes les activitats o només a alguna en concret. Les inscripcions es faran del 9 al 20 de gener al mateix Museu Deu (plaça Nova 6, tel. 977 66 63 08, a/e: museudeu@elvendrell.net) o a l'Àrea de Gent Gran (Esplai de Gent Gran del Tívoli, 2n pis, tel. 977 15 43 16).



©2019 Ajuntament del Vendrell