02-01_KokarinawLa programació de l'Auditori Pau Casals del Vendrell comença el proper diumenge 8 de gener, a les sis de la tarda, amb un concert insòlit i atractiu a càrrec de la formació Japan Kocarina Ensemble, una agrupació dirigida per Kurosaka Kurotaro i formada per unes quaranta persones que toquen un petit instrument de fusta anomenat kocarina. Aquest nom el va inventar el senyor Kurosaka Kurotaro, que l'any 1995 va portar al Japó l'instrument de fusta típic del folklore hongarès, l'ocarina, la qual és d'una estructura de fusta molt semblant a la kocarina. Després, i gràcies a les modificacions fetes a la kocarina, va millorar-ne la sonoritat i va convertir-la en un gran instrument.

L'any 1998, durant els Jocs Olímpics d'hivern a Nagano, la kocarina va convertir-se en un instrument famós a tot el món, ja que es va fer servir a la seu de les Olimpíades. Diversos nens japonesos van tocar kocarines fetes amb la fusta dels arbres que van ser tallats per construir la carretera d'accés a la seu dels Jocs.
El 15 de gener de 2011 va tenir lloc a Tòquio un concert per commemorar el quinzè aniversari de la kocarina, al qual hi va assistir l'emperadriu Michiko.
El senyor Kurosaka Kurotaro interpreta música amb dos tipus de kocarines: una feta amb la fusta de l'únic arbre que va quedar després de la bomba d'Hiroshima, el 1945, i l'altra construïda amb fusta de l'únic arbre que va sobreviure després del foc que hi va haver a la prefectura de Miyagi a causa del terratrèmol del mes de març de 2011.
El repertori que han preparat per al concert de l'Auditori Pau Casals del Vendrell inclou cançons populars irlandeses, japoneses i xineses, així com també la peça Nana, de Manuel de Falla, i El cant dels ocells, entre altres.
Japan Kocarina Ensemble ofereix aquest concert, d'entrada gratuïta, com a agraïment a tots els ciutadans per l'ajut que van donar al Japó després del greu terratrèmol que va sacsejar l'est del país l'11 de març de 2011.
Així doncs, serà un concert insòlit, especial, que permetrà conèixer una altra cultura. També cal dir que serà un concert en un horari no gaire habitual.



©2019 Ajuntament del Vendrell