12-22_alcalde_regidoreducacio_webL'alcalde del Vendrell, Benet Jané, acompanyat pel regidor d'Educació, Kenneth Martínez, va explicar que fa dues setmaneses van reunir amb els responsables del Departament d'Ensenyament de la Generalitat a Barcelona. En aquesta reunió, els van ensenyar la proposta de construcció de l'edifici de l'escola Marta Mata a la zona del Tancat del Galan.

Els responsables del Departament d'Ensenyaments van explicar que la construcció es farà amb un sistema innovador que permetrà tenir enllestida l'obra en un termini de sis mesos. D'aquesta manera, si les obres s'inicien a principi del mes de març de 2012, tal com es preveu, el centre es podria posar en funcionament el proper curs escolar.

També se'ls va anunciar la fusió de les escoles Els Còdols i Marta Mata a causa de la disminució de la població infantil. Pel que fa al projecte d'institut-escola previst en el centre d'Els Còdols, l'actual govern de la Generalitat de Catalunya desisteix d'aquest model i aposta per l'adscripció de les escoles de primària a un institut. D'aquesta manera, un grup de nens i nenes que comencin P3 podrien anar junts fins al final de l'ensenyament obligatori, és a dir, fins als 16 anys.

D'altra banda, l'alcalde ha dit que l'edifici de l'escola Marta Mata, que estarà format per una sola planta, tindrà tres línies en els cursos que absorbeixin els alumnes actuals de l'escola Els Còdols, les quals aniran desapareixent en el moment que aquests grups finalitzin l'educació primària.

El proper mes de gener es farà la presentació del projecte de construcció de l'edifici de l'escola Marta Mata a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell