12-15_conveni_banc_sang2_webS'estableix un marc de col·laboració que incentivarà la donació de sang

El conveni signat entre l'Ajuntament del Vendrell i el Banc de Sang i Teixits estableix un marc de col·laboració que implica els dos organismes en la promoció de la donació de sang. Aquest conveni afavorirà l'accessibilitat a la donació de sang dels ciutadans vendrellencs i incrementarà la difusió dels missatges generats per ambdues institucions. També concreta la creació d'una comissió mixta formada per l'Ajuntament del Vendrell i el Banc de Sang i Teixits, que establirà els objectius de col·laboració de tot l'any 2012 en relació amb la donació de sang a tot el territori competent i proposarà accions concretes.

El conveni ha estat signat avui al migdia pel regidor de Sanitat, Martí Carnicer, i el Dr. Enric Contreras. El Dr. Contreras ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell, que es demostra amb l'increment de donacions en el municipi en els darrers anys. A més, afegeix que, "amb aquest conveni, esperem que aquest increment sigui més continuat". D'altra banda, Martí Carnicer ha explicat que "amb aquesta signatura, es formalitza la col·laboració entre les dues entitats amb l'objectiu de fer més fàcil la donació de sang i, així, augmentar any rere any el nombre de donants". El regidor de Sanitat també ha destacat que l'any 2010 hi va haver 989 donacions de sang al Vendrell, un 26% més que a l'any 2009. Carnicer ha subratllat que "aquesta dada reflecteix la solidaritat dels vendrellencs i la seva conscienciació sobre un tema molt important per a la salut"

Durant l'acte s'ha reconegut també el treball actiu de promoció que porta a terme l'Associació de Donants de Sang del Baix Penedès.

El Banc de Sang de Catalunya

El Banc de Sang i Teixits té com a objectiu fonamental garantir la disponibilitat de sang segura i de qualitat per a tot Catalunya. Així, es responsabilitza de tot el procés, des de la donació fins a la transfusió, n'assumeix l'hemovigilància i és el centre de referència per al diagnòstic i seguiment de les possibles alteracions relacionades amb la transfusió de sang. El Banc de Sang i Teixits és l'únic banc de sang de Catalunya i el de més volum d'Espanya. Dóna assistència a tots els hospitals i clíniques de Catalunya, administrant-los els productes sanguinis que fan falta per atendre les seves necessitats assistencials. Es calcula que són necessàries 1.000 donacions al dia per poder subministrar els més de 1.000 components sanguinis que es necessiten. A més, cada donació pot fer que fins a tres malalts diferents recuperin la salut.



©2019 Ajuntament del Vendrell