11-30_Camilla2wLa ceramista del Vendrell Camil·la Pérez Salvà ha obtingut el diploma de Mestre Artesà per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva trajectòria artística. Aquesta és la màxima distinció, la qual té caràcter vitalici, que la institució pot atorgar a una persona artesana. Camil·la Pérez ha estat guardonada per la seva llarga trajectòria professional, reconeguda pel domini tècnic del seu ofici, per l'experiència i els mèrits adquirits, i pel mestratge exercit al llarg de la seva carrera. Els requisits per rebre aquesta distinció són que hagi estat una carrera de més de 15 anys d'experiència i en la qual hi hagi hagut una potenciació de l'ofici i la incorporació de disseny combinat amb la tradició, la plàstica i la creativitat.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, a la qual Pérez Salvà està molt vinculada ja que és la presidenta de la Comissió de Ceràmica, va ser qui va proposar el seu nom a la Generalitat per tal que fos guardonada amb aquest títol. El titular d'aquesta Regidoria, Albert Solé, ha destacat la "gran vàlua de la Camil·la Pérez com a artista creadora i la seva implicació en la vida cultural del Vendrell". Així mateix, Solé afirma que aquest reconeixement "representa un orgull per a la nostra vila".

El reconeixement de Mestre Artesà a l'artista vendrellenca va ser atorgat el dilluns 28 de novembre en el marc del 25è aniversari d'Artesania Catalunya. Durant l'acte es va reconèixer també la tasca d'una vintena d'artistes més (entre joiers, terrissaires, floristes, vidriers, constructors d'instruments, etc.) que també han dedicat i dediquen la seva professió a l'artesania.

Pérez Salvà, que va mostrar-se molt contenta i agraïda, va recollir la distinció de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, i del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat, al qual també hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Benet Jané; el 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Albert Solé; el delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, així com Joan Descals, membre de la Comissió de Ceràmica.



©2019 Ajuntament del Vendrell